L'altra cara de la manifestació del 10-J

La manifestació té la finalitat de ser una via de protesta per l'atac que ha rebut el poble de Catalunya mitjançant el Tribunal Constiucional. Aquesta és la frase més repetida per uns polítics que varen renunciar a negociar un Estatut de màxims i posar el govern espanyol contra l'espasa i la paret. Espanya enganya als espanyols sobre la realitat de Catalunya, però és que els partits catalans ens enganya a nosaltres amb les fites que podem aspirar com a poble. Parlem de nació però l'Estatut aprovat ja no ens reconeix legalment com a tal, per tant, de res serveix sortir al carrer pe cridar que ens reconeguin com el que som. Ells mateixos, els nostres, es varen encarregar de passar les tisores al nostre futur.
Tot plegat és molt extrany, sortim com un acte reflex per protestar contra l'analfabetisme del TC, però si ens parem a plantejar quin Estatut estem defensant, veurem que en el mateix acte de protesta estem donant viabilitat a un text molt lluny d'aquell aprovat el 30 de setembre al Parlament de Catalunya. Queixar-se si, però no pel text que ens han tornat esborrat des de Madrid, sinó perquè quan parlem de capacitat de decidir sempre rebem una negativa. Per això em sembla insultant que el president sociata no vulgui anar darrera una frase tant simple i evident: Som una nació, nosaltres decidim. Que trist!

Comentaris

Ferran Arizcun ha dit…
Què podies esperar d'en Monti i dels seus amiguets del tripartit? Esperaves quelcom més? Jo no. Esquerra ha caigut tan baix que espero, de debò, que desaparegui com partit polític quan abans.
aniol ha dit…
D'acord amb tu, sempre hem d'acabar aguantant mentides. Ens volen fer creure primer que podem decidir, després van a Madrid a consultar "qué hay de lo mío" i ens tornen les decisions retallades però amb l'excusa de "peix al cove".
Jo n'estic fart, i no tinc més ganes de jugar-hi amb això, per això encara no tinc clar si dissabte aniré a la manifestació.
Iron //*// ha dit…
Si que s'hi ha d'anar a la mani!!
Jo també tenia els meus dubtes, però després de llegir en que es concreta la sentència publicada avui ja no tinc cap dubte. No és tan sols que posen un sostre al nostre autogovern, sinó que retallen aspectes que ja veniem desenvolupant des de fa 20 anys (immersió lingüística, etc). Han creat un marc legal ideal per a tots aquests fills de la gran puta dels "ciudadanos" españolistes. És un autèntic saqueig, un oprobi que ataca de plè la nostra dignitat.
Esteve ha dit…
Feu el que volgueu, però l'individualisme d'aquell que a casa seva es repeteix que malament i que podrit esta tot, acostuma a acabar amb la fi del problema per dissolució del grup. Ni som tan vius, ni tan honrats, ni tan exemplars com ens creiem; els catalans som desde fa molts anys un poble bastant mediocre que s'ha passat decades vanagloriant-se de ser més espavilat que el seu veí. Naturalment no el veí pròsper (França), sinó el retrassat (Espanya); amb la particularitat de literalment fer-nos-ho tot a sobre cada cop que al retrassat no li quadraven les coses.

No mereixem ni l'aigua que bebem, per covards i miserables.

Per tant demà hi aniré, hi ha vegades que no cal pensar tant.
Joan ha dit…
Tots a la mani, doncs...
Frank Bayer ha dit…
Mea culpa!! Els que defensaveu anar-hi, la manifestació us ha donat la raó!!

Entrades populars