El pub que fa olor de peix

El pub que fa olor de peix està a Florència i es diu Fish, no és original però si cridaner pels turistes que com nosaltres, ens vam acostar meravellats pel ferum de sardina revinguda que feia el local. Peixetaria del barri durant el dia, pub per extrangers durant la nit, defuig dels maníacs renaixentistes cercadors d'un bri d'eternitat rebaixat, per acollir els nòmades perduts que es conformen en arribar a l'apartament amb olor de peix a canvi d'haver ballat una mica amb alguna americana enamorada de Brunelleschi. Ells, nosaltres, els turistes, tenen, tenim, el colze a sobre el taulell on feia pocs minuts una orada genovesa demanava ser devorada per algun descendent dels Médici i no passar la nit amb les seves companyes a sota la caixa registradora, aguantant els crits de nòrdics assedegats d'un fals esperit alliberador que diuen que dóna el Mediterrani.
Ja fa cinc anys d'aquella visita estival a Florència i on hi havia segurament aquesta peixateria nocturna ara hi haurà una botiga de sabates de nens, o pitjor encara, un banc, però permeteu-me que quan les nits són càlides i costa dormir, recordi aquell local literàriament perfecte per ser real.

Comentaris

Oriol Roger Creus ha dit…
Suposo que tothom deu tenir un bar a memòria, no? Un bar que provoca nostalgia i melàngia, els amics tenen el de ``Tots les homes d'Escòcia´´ i tu el bar peixeter de Florència... a quina edat es troba el bar de la teva vida?
Anònim ha dit…
Suposo que en algun dia d'aquests faràs un post a favor d'en Sergio Ramos, no? És que el 1 de desembre de 2010 en vas fer un titulat "Els analfabets de la moral" on criticaves a Ramos dient que era un paralític malalt... bé la veritat és que molt paralític no ho deu ser: ha tingut els collons de tirar un penalti a lo Panenka després d'errar-ne un altre de decisiu amb el seu equip fent que quedéssin eliminats de l'ansiada décima. Arribo a la conclusió que els paralitics mentals són uns altres que no volen sortir del món on estàn tancats. Quien a hierro mata, a hierro muere. Sort! -Ildefonso de Quintopino-
Frank Bayer ha dit…
Oriol, els bars et troben, no els trobes tu! Aquest del post és de fa cinc anys, en tenia 23 i era l'estiu que després tu començaves 1r ESO... Recordes el PEC? Vale, doncs això...

IdQ, mai he parlat malament d'en Ramos jugador, el trobo excel.lent, i no pel penal d'ahir que en efecte, s'han de tenir molt ben posats, si no per l'Eurocopa que està fent, el Mundial de fa dos anys jugant de lateral, les últimes temporades amb el Madrid, d'això cap dubte... Ara, segueixo pensant que és curt i que quan juga contra el Barça presenta la seva versió més violenta i rastrera que embrut la imatge d'un molt bon jugador. No confonguis paral.lítics mentals amb gent que té collons, són dos coses diferents, en Sergio Busquets o en Dani Alves(són del Barça) també entren a aquesta categoria de gent que se'ls hi posa un micròfon a davan`t i en prou feines es treurien 1r ESO... T'agraeixo que miris els meus articles de fa dos anys!
Gerard Sabaté ha dit…
No parlis de temps pretèrits. Quan quedem per anar amb en giakjaume a Sagaró a fer uns peixets i a tocar la guitarra en una roca que t'ensenyarem. Va, mullat!GS
Frank Bayer ha dit…
El vers trencat ha ressucitat no el tercer dia, sinó al tretzè mes que encara té més mèrit!! jejeje!! Segona setmana de juliol? Com ho veus?

Entrades populars