Com Alfons XIII o com Eva Perón

L’ego neuròtic del que fa uns mesos era tractat com un pontífex infalible i amb poques setmanes s’ha convertit en un paràsit maleante, es troba en un encreuament tragicòmic amb dos finals oberts: ser víctima d’un sonet satíric de Quevedo o veure’s elevat als altars dels màrtirs incompresos.
Ell, que fa dos i anys mig va entrar a la capital amb els mateixos llorers que els jueus reberen a Crist el Diumenge de Rams, ha fet de la fam dels seus; l’arma per implantar una severa economia de guerra on tot era vàlid per esclafar el rival. I és ara, quan els seus soldats comencen a discutir si cremar les naus fou la idea adequada, que l’home de l’ego neuròtic té una eliminatòria de Copa contra el motiu pel qual fou cridat: fer la revolució per tombar el poder establert. Una última batalla on rebrà l’eutanàsia a sang freda o una injecció de morfina.
De totes maneres, davant d’aquesta diatriba, tant si guanya com si perd, tant si és enviat a la foguera pública o és passejat en braços per la Castellana, ningú ignora que marxarà tal com va arribar, fent apologia de les seves glòries i pintant les penes amb rimmel barat, perquè com tothom sap, la història no l’escriuen els vencedors sinó els que tenen capacitat per idealitzar-la de tal manera que sempre hi surten maquillats.
Serà llavors, quan l’home de l’ego neuròtic voli cap a les seves illes afortunades, que els responsables de la paradeta es trauran del barret l’enèsima joguina per recuperar l’hegemonia mundial. Una fotocòpia del model Vilanova: discret, treballador, savi a la pissarra, i sobretot, amb l’ego just per portar un vestidor sense haver de tancar ningú a una habitació. Ja ho veureu. L’enemic íntim de la caverna potser marxa amb una Champions sota el braç, però el Madrid es passarà lustres portant entrenadors que de bones persones, deixaran Ghandi i la Mare Teresa de Calculta com skinheads. Fins llavors ens resta l’emoció de saber si Mr.Hyde surt d’Espanya com Alfons XIII el 1931 o com Eva Perón el 1947. Jo no m’ho perdo.

Article d'avui a el 9 Esportiu

Comentaris

Entrades populars