El filòsof del segle XXI

Època dels eslògans, ens sabem de memòria l'aforisme d'un filòsof sense saber el seu pensament global, ignorant si aquesta frase que hem vist grafitada a les parets d'una biblioteca és totalment contrària a la majòria d'escrits del pensador. Això és el segle XXI: Agafar petites dosis de cultura consumista per fer un collage on nosaltres ens sentim còmodes, adaptant la veritat a nosaltres, no nosaltres a la veritat.
Llavors entre l'esnobisme, vestir com un intel.lectual, fumar tabac pel simple gust de treure fum, i debatir sobre filosofia de butxaca deixant anar idees robades com si fossin teves, com si haguessis passat mesos tancat debut a una tubercolosis i haguessis llegit els llibres principals de la historia de la filosofia.
Aquest personatge aprenent de aprenent dels aprenents de filòsofs, comença a deixar anar etiquetes perquè ell és l'únic lliurepensador de la comarca, passeja amb posat estirat, conscients que salva al món de les cadenes feixistes provocades per les religions i les ideologies. Tothom el coneix perquè quan fuma tabac de liar sempre acaba empassant-se una mica d'herba i estossega al mig de les Rambles. Per això tothom el coneix com el cateto, perdó, el filòsof cateto. És el nou filòsof postmodern del segle XXI.

Comentaris

Entrades populars