En defensa de la monarquia espanyola

Per una qüestió de sensatesa política, la monarquia s'hauria de suprimir. El mateix nom, monarquia, ja és una autèntica aberració contra la lògica política, però aquesta lògica es trenca totalment quan a davant tens un país com Espanya, totalment allunyat dels paràmetres lògics que ha de seguir un país que es declara a si mateix democràtic. La política envers el contari de acoso y derribo, una forma de fer política molt pròpia en aquesta península on la raó està en la demagogia i on es nega el temps per escoltar als arguments, faria que fos un suïcidi racional que s'instaurés la República. Imagineu-vos que el càrrec de primer ministre i el de president de la Repúblic fos regentat per dos membres del mateix partit, siguin PP o PSOE, obsessionats en dirigir el seu dia a dia en destrossar l'enemic polític. L'ambient seria totalment irrespirable. La sensació de secta elitista augmentaria i les veus discordants serien sempre silenciades.
La monarquia borbònica assegura que no hi hagi polarització política, que al menys, només aguantem la tirania espanyola a través del càrrec del president del govern. Per això defenso a la monarquia a Espanya, perquè els polítics tenen tant poca classe que es necessita d'una monarquia per assegurar certa neutralitat. Repeteixo, la monarquia en si és totalment aberrant, però a vegades pot arribar a ser recomfortant abraçar allò aberrant quan les persones no són capaces de ser com Déu mana. És més, la República ens la reservem per quan siguem indepents, llavors ja podrem proclamar la República catalana per casa nostra.

Comentaris

D'acord, però... creus que aleshores tindríem polítics que puguessin estar a l'alçada de les circumstàcies? No ho sé...
txeiks ha dit…
No, no, no! Quan siguem independents hem de recuperar el Comptat de Barcelona, però amb la línia dinàstica de Guifré el Pilós, res de Borbons. Proposo fer un reality show a TV3 buscant l'hereu legítim, en plan operación triunfo: proves d'ADN, desfilades reials, cursos de protocol... Només d'imaginar-ho ja m'amociono.
Frank Bayer ha dit…
Ferran i Txema!! Estic d'acord!! Volem una dinastia catalana!! Segur que trobaríem una sorpresa si sapiguèssim l'hereu del llinatge de Guifre el Pelós!! Us imagineu? Potser és en Quim Monzó...
Anònim ha dit…
Arizcun, Txema, grans professors que he tingut, però que em deceben quan escruen així. Frank professor a qui no he tingut, però ho hagués desitjat. Per què República? Sabeu com han acabat les Republiques del segle passat? Sí, amb un cop d'estat. I després d'aquest? Una dictadura feixiste (per valtros tres oprressora, etc, etc) UNa tercera, un mateix desenllaç, i a cap de nosaltes ens agradaria. Demaneu una República???!!! No esteu orgullosos de la Monarquia? Li paguem tan sols 8.000.000 euros a l'any, dels quals un 9.9 % va a la familia reial. És de fet, la monarqui més barata del món, i la que té millor cos diplomatic, cosa que una República tot al contrari: Més politics, més corrupcío i més impostos. (La Republica més barata a Europa és equiparable a la Monarquia més barata de Europa). Jo n'estic orgullós de la familia reial i de la monarquia espanyola, i sóc català. Ara no em sorpèn que tot allò que creieu "español" s'ha d'eliminar, de fet en aquest cas, els únics que mostreu ser uns dictadors sou vosaltres. Opinar sense saber, el que us passa, un gran mal. I no us vull ofendre perquè us pareci-ho molt. -Ildefonso de Quintopino-

Entrades populars