Carta oberta als partits soberanistes

Per primera vegada a la història tenim majoria independentista al Parlament de Catalunya. Sé que la premsa espanyola està excitada amb l'evident caiguda de CiU i que aprofiten els 12 escons perduts per tapar una realitat numèrica que salta a la vista: 87 escons pel dret a decidir contra els 28 que el neguen (El PSC no el col.loco perquè no saben ni ells on estan). Dit això, seria bo fer una reflexió als analistes polítics que es van tornar independentistes per la Diada i als partits polítics soberanistes que sument aquests suposats 87 escons, i dic suposats perquè segons quins rotatius, ara resulta que ICV no defensa el dret a decidir.
Primer de tot als periodistes que es van excitar mentre veien la manifestació des d'un balcó del Passeig de Gràcia i ara diuen que ha sortit a parlar la Catalunya real i que per tant, el procés no està prou legitimat. Si, ja sé que fot però resulta que també hi ha un independentisme d'esquerres i que CiU, com haguessin volgut molt d'ells, no podrà liderar en solitari el procés. Ho dic perquè em dóna la sensació que aquest grupuscle de periodistes vanguardistes acceptaven tot el procés sempre i quan en Mas tingués majoria absoluta i pogués marcar sol el ritme. Doncs no, us heu equivocat en l'anàlisis cert, però no en l'anàlisis que hi ha una majoria de catalans que varen votar que defensen el referèndum encara que no sigui a través de CiU.
Dit això, anem pels partits polítics. Comencem per CiU, partit al qual vaig votar. M'encanta en Mas. I si, m'agradava abans quan tot l'establishment li llepava el cul i ara, que li han donat l'esquena. M'agrada perquè ha aconseguit que tinguem les coses clares sobre el que hi ha. Ara ja sabem qui està pel dret a decidir, qui es vol quedar a Espanya amb les mateixes condicions i qui no sap el que vol. Ho sabem gràcies a ell, que ha posat el debat a sobre la taula del seu partit i de tot el país. Abans no sabíem que volien els 62 escons de CiU, ara ja sabem que volen els 50. De totes maneres, ara, per poder tirar endavant, fora bo que CiU deixés a fora la porta aquesta supèrbia que ICV tant bé ha definit com Catalonia is not CiU. Prou d'erigir-se com a salvadors de la pàtria amb aquest discurs aclaparador que només ells a través de la majoria ho podien tirar endavant. Més humilitat i predisposició a fer-hi entrar a tothom no només amb paraules sino amb fets, i si, aixequeu el cap d'una vegada que sembla que us han matat la iaia. Serà difícil governar però no impossible si guanyeu amb prudència i perdeu prepotència.
En segon lloc, ERC, en Junqueras té un discurs allunyat dels Carod i Puigcercós però avui, no sé si per tacticisme polític, ja ha començat a dir que des del cap de l'oposició es pot arribar a la plenitud nacional. Mireu, si vertaderament voleu exercicir aquesta responsabilitat que tant heu manifestat durant la campanya, mulleu-vos. Ja vau fer president en Montilla (En Margalla era lògic per obrir les finestres i ventilar) i vau formar part del grup d'amics que va foradar la butxaca de la Generalitat. Prou de tonteries i ajudeu a formar un govern fort durant aquests anys sabent que algunes de les promeses socials de la campanya són impossibles d'acomplir en temps de crisis. Si no, em semblarà que patiu el mateix virus messiànic que ha embolcallat CiU durant la campanya, esperant el desgast de la federació per erigir-vos com a futura força majoritària a Catalunya. Això va intentar fer en Carod,no?
En tercer lloc, ICV, mira Joan Herrera, que comencis a posar condicions per donar suport el dret a decidir em sembla d'un cinisme propi de socialistes fills del rubalcabisme. A què juguem? Resulta que èrem explícits durant la campanya i ara ja estem posant condicions. Una cosa són els debats de polítiques socials i l'altra d'horitzons nacionals. Si ho barreges ara, un cop tens els resultats a la mà, no només fas joc brut sinó que estàs afeblint un front que semblava clar. Més responsabilitat política amb els temes nacionals, que amb els socials ja els tens com mostra que parlaves d'aturar desnonaments quan altres que ara pugen el carro miraven cap un altra costat.
En quart lloc, les CUP, poca cosa es pot dir a qui comença un discurs saludant a Palestina. Els vostres tres escons en aquests moments, tenen molta més força que en qualsevol altra. Quan arribi el moment sigueu responsables i voteu a favor encara que els que posen la majoria d'escons són fills de casa bona. Us necessitem, i si CiU us intenta deixar fora tot aquesta història no té cap mena de sentit.
I si, això és el que hi ha, aquí tothom té pecats i un passat que crema, però si no som capaços de posar-nos d'acord perquè el dret a decidir que els ciutadants han reclamat a les urnes sigui una realitat, doncs millor recollim els trastos i directament donem les claus de Catalunya a Madrid que ells si que tenen un projecte clar pel país. Ah, me'n oblidava, a tots els que estan trempats amb els resultats de CiU, dir que el PP i Ciutadants, únics partits que defensaven una continuitat de model (Ciutadants amb matissos), junts formeu el 20,74% del Parlament. Vull dir que està molt bé anar dient que en Mas s'ha fotut una castanya però tampoc oblidem de quin costat estan les majories, encara que no agradin i s'intentin desdibuixar sobre titulars cridaners que amaguen una realitat clara: mai les dos primeres forces del Parlament de Catalunya havien estat independentistes.

Comentaris

Kasal ha dit…
Bravo, brillant. Tens molta raó en tot el que dius i algun d'aquests vanguardistes que canvien de rumb a la que veuen una mica de mala mar hauria de ser coherent com tu.
Tan de bo et facin cas, que anirem bé.
Anònim ha dit…
quina penaaaaaa ajjajajaj una cosa frank és que jo tinc molt amics que van votar CIU (i sí d'aquests que todo el dia hablan castellano y que con el catalán "no lo hablo muy bien y siempre he votado PP") simplement per donar un "cop de puny sobre la taula" i mostrar al govern del PP de madrid que els catalans necesitem més atenció (i és veritat). I que per cert, i que epr tant, no posis en el mateix sac que tots els que han votat CIU son indepes, molts de unió no volen. Vaig tenir la oportunitat de paralar amb un al carrec del govern, abans de les eleccions, i va afirmar que votar CIU no volia dir votar independentisme (el alt carrec era de CIU). bon dia
Anònim ha dit…
ah i per cert, no cantis victòria dels independentistes abans d'hora ni cal que vagis sempre amb aquets aires de victòris sempre amunt i avall com si tots els èxits els haguésis aconseguit tu :) bon dia alter vegada
Esteve ha dit…
Crec que per una vegada a la nostra vida convindria alçar la vista i deixar de banda la mentalitat de l'Auca del Sr. Esteve. De tant que volem anar amorrats a terra per no ensopegar, acabarem fent-nos molt de mal perque vivim en 3 dimensions i a Catalunya la gent s'entesta a fixar-se en una.

I un cop passades les eleccions, convindria fer el que toca encara que no agradi ni que tothom hi estigui d'acord, ja que en vistes d'algunes opinions que hom llegeix aquests dies, el sufragi universal fa més nosa que servei.
Anònim ha dit…
ESTEVE los únicos que han hecho algo de tres dimensiones han sido ahora y desde siempre los nazionalistas de CIU y ERC. Y también desde siempre, la visión de Cataluña ha sido una, es ahora que los sectores delos partidos más radicales (como CIU i ERC) quieren aprovecharse de la débil situación de España para romper una unidad que ha beneficiado por partes iguales a los dos. Y como correctamente dice el primer anónimos, no todos los de ciu son independentistas.
Frank Bayer ha dit…
Anònims, o us identifiqueu o els pròxims comentaris van borrats. No tinc perquè aguantar personal que fa gala de la seva covardia amagant-se darrera una careta, faltan el respecte en el primer cas, i frivolitzant amb el nazisme amb el segon. Aviso. Es pot parlar de tot, només faltaria, però faltar al respecte i tatxar de totalitari aquell que no pensi com tu, ho fas a casa teva. I Anònim 1, ets el de sempre o sigui que espero que te'n adonis per enterat, Anònim 2 em sembla que ets nou i també va per tu. Espero que ho entengueu, el bloc és com casa meva i vosatres sou els encaputxats que enlloc de dir que no us agrada el jardí, tireu dos ous a la fassana i arrenqueu a còrrer. Gràcies.
Anònim ha dit…
vale perdón el proximo día me identifico, pero esto último no lo he entendido:"vosatres sou els encaputxats que enlloc de dir que no us agrada el jardí, tireu dos ous a la fassana i arrenqueu a còrrer": estoy aprendiendo catalán pero hasta aquí no llego!!!!! google traductor dice que es: vosotros sois los encapuchados que en lugar de decir que no le gusta el jardín, añadir dos huevos a la fachadas y descargar a correr :S un saludo y perdón, en serio. :(
Anònim ha dit…
Gent com l'anònim 1 es mereixen un bon cop de falç Frank. Aires de victòris? Què "cullons" vols dir?( pardon my frech) No es pot parlar amb força expressiva avui dia? Anòmim 1 ets un amargat( ho dic amb tot rigor científic, no per faltar).


Atentament,
Jinete del Apocalipsis
Anònim ha dit…
mira el otro que no se identifica, a estos también que hablan en anonimato e insultan, no se dice nada no? ah y lo de borrar comentarios porque si, esto si es de "nazis" y opresión.
Frank Bayer ha dit…
Anónimo, estás completamente perdonado. Lo digo muy en serio. Entiendo que no lo entiendas porque quizás he hecho un símil demasiado forzado. Quería decir que el blog es mi casa donde hay un jardín con plantas (escritos) y que en lugar de llamar y hablar si te gustan o no las plantas y el porque, he hecho el símil de unos encapuchados (anonimato) que porque no les gustan los plantas, lo solventan tirando huevos a la casa. En fin, no sé si he conseguido explicarlo bien... Y si, tienes razón, yo también pienso que todo el electorado de CiU no es independentista. Después contesto tu comentario. Gracias por las disculpas, te dignifican.
Frank Bayer ha dit…
Borrar comentarios porque si, lo digo porque has utilizado "nazionalistas" haciendo un claro símil nazi que me parece fuera de lugar e indigno de una persona que tiene un mínimo conocimiento de la historia. Si es un error ortográfico no pasa nada, pero en Catalunya durante la campaña ciertos sectores han utilizado este juego de palabras amoral. Nada más, me referia a esto. Que borraré comentarios donde haya una falta de respeto o desmemoria histórica con los totalitarismo. Me parece justo. Sobre el Jinete, dic el mateix. Ho dic perquè és molt fàcil destrossar darrera un comentari anònim.
Frank Bayer ha dit…
Con lo bien que lo habías arreglado compañero...
Aida ha dit…
Totalment d'acord amb tu Frank !!!

Entrades populars