Deixem amb pau a Mourinho

En una era de futurs mutilats, qualsevol excés de banalitat resulta ridícul i provoca vergonya aliena. Així doncs, davant aquest crit a la prudència i a la dignificació de l’essencial en detriment de lo accessori, les energies perdudes per la nostra televisió pública en minar la figura de Mourinho, tractant-lo com un criminal dels Balcans, pot resultar esgotador i impropi d’un mitjà exemplar en el seu dia a dia.
Ho sabem, el portuguès amb gest de fàstic ens provoca un calfred a l’espinada cada vegada que pronuncia Chempions amb la e oberta, quan s’asseu al Camp Nou com si estigués gaudint d’un streaptease de Demi Moore, o quan utilitza la seva ironia malèvola de sàdic sense pedegrí. És complicat de digerir i moltes vegades hem necessitat d’un whisky per empassar-ho tot. Però això no treu que quan enganxes un reportatge dedicat íntegrament a les seves sortides de to, quan sents atacs viscerals a la seva persona des de plataformes públiques, o llegeixes un article com aquest escrit a altes hores de la matinada, penses, de veritat es mereix un entrenador de futbol tanta atenció pel fet de ser un fantasma? Ha matat? Ha robat? Home, el dit a l’ull a Vilanova va ser infaust. Si, teniu raó, però la trepitjada d’Stoichkov a Urízar no va ser millor i sempre ens ha fet molt gràcia.
Per tant, fora bo donar-li la rellevància justa en uns anys on les prioritats immediates són unes altres i urgeix donar altaveus als referents per ignorar barrufets rondinaires que es tiren pets en forma de dòlars. Deixem-lo amb pau i convertim-lo en temàtica per desfogar-nos una tertúlia de diumenge amb la família, però des de la televisió que paguem tots, parlem d’ell sense convertir-nos en uns maníacs persecutoris.
Ho hem de tenir clar: La deïficació pública de Guardiola ens va empetitir com a país perquè va deixar a l’aire la nostra manca de referents, però la criminalització de Mourinho pot semblar desassenyada i ens treu un prestigi que teníem guanyat.

Article d'avui a El 9 Esportiu

Comentaris

Toni Cassany ha dit…
Encertadíssim. Fa ràbia que sigui així, però encertadíssim. Gràcies, Frank!
Frank Bayer ha dit…
Gràcies Toni!!! Ara estic trist com en Cristiano, no sé què em passa, no sé que fotren de tanta pasta!!

Entrades populars