Els nens i la Missa

Em molesta anar a Missa al diumenge i que m’enviïn a una sala a part amb televisió perquè resulta que hi vaig amb la família al complet. Si és decisió dels pares perquè estan rebentats em sembla bé, però no perquè hi ha persones encarcarades amb la litúrgia que els molesta veure com un pare intenta fer callar el seu fill petit perquè vol que s’acostumi a estar a Missa com Déu mana.
A l’Església hi hem de cabre tots, des de el senyor que li han de portar la comunió al banc fins al nen que es passa la Missa mirant una imatge de la Mare de Déu i la va assenyalant amb el dit.
Apartar els nens perquè poden trencar el silenci en un moment determinat de la Missa em sembla contraproduent per nosaltres mateixos com a cristians, perquè estem excloent el futur, com si assistir a la Missa tant sols fos una cosa d’adults hieràtics que s’estan quiets i es porten molt bé, però queden freds davant homilies que freguen una superba neutralitat perquè anem a dinar sense haver de rascar gaire.
En fi, em molesta perquè no m’hi veig reconegut com a cristià en aquesta actitud i m’emprenya que passi a casa nostra perquè no deixa de ser una mostra més que algunes coses no funcionen per part del laïcat. Així doncs, senyora del mòbil, ja em pot seguir mirant malament perquè nosaltres no marxarem pas.

Comentaris

Ben fet. Així m'agrada. Amb un parell...
Joan Viñolas ha dit…
Em sembla molt bé, Frank, la referència a la voluntarietat de les famílies que volen anar a veure la missa en una altre lloc.
Però la que em sembla millor és que si una família vol anar "al complet" (com dius tu) a l'església, no se li pot privar l'educació dels seus fills des de ben pertits ja que ells són el futur de l'església i la pròpia necessita continuïtat.
Moltes gràcies per aquest escrit!
Frank Bayer ha dit…
Gràcies Ferran!! És que sóc una mica de Bilbao...

Merci Joan!! Això deu ser que els que tenim sang de poble no tenim tantes tonteries a sobre...
Esteve ha dit…
Es que a qui se li acut porta el digne hereu del cabdill de La Pera a sentir missa... Mini mini!
Anònim ha dit…
Que estrany que no comenti tot el galliner.

Estic d'acord amb tu completament.
Frank Bayer ha dit…
La caverna mediàtica?
Anònim ha dit…
Ja m'has entés.
Frank Bayer ha dit…
Si, t'he entés...jajaja!!!

Entrades populars