Comentari a un comentari sobre els fets d'Olot

He quedat glaçat a davant de l'ordinador. Totalment quiet. Per un moment m'he imaginat la família d'aquestes persones, sobretot els empleats de banca, i he quedat pàlid. T'entren a la feina i et foten dos trets així, sens més. Suposo que l'impacte de la notícia m'ha fet cometre l'error de llegir els comentaris penjats a la pàgina. Si estava blanc llavors m'he quedat incolor al veure un comentari que després de vuitanta explicacions dient que respectava les víctimies, que trobava abominable els assassinats, que el delinqüent ha d'estar a la presó, ha deixat que aquests fets tenen una labor social, això ho ha escrit, labor social perquè ens ajuden a adonar-nos de la situació extrema de moltes persones i sobretot, de l'abús de les entitats bancàries durant tots aquests anys, i bla,bla, bla... acabava amb la típica estripada als bancs, que jo, sense tenir cap mena de formació econòmica també sé fer perquè he aconseguit memoritzar les paraules d'aquests discursos mimètics.
M'ha preocupat perquè m'he sentit tractat com un imbècil, o sigui, necessito que matin a quatre persones perquè me' n adoni que hi ha gent que les està passant canutes. No fotem. Ja està bé de progres de saló que davant de fets com aquests aprofiten la tragèdia per fotre un escrit contra els bancs, quan el vertader culpable és el senyor que mata a quatre persones amb una escopeta. Fent un símil, seria el mateix discurs emprat moltes vegades a Catalunya quan ETA matava (amb la mort de l'Ernest Lluch no es va fer perquè llavors era dels nostres) a un polític popular i alguns deien que si el govern volia aturar la matança s'havia d'asseure a parlar. Com si la culpa no fos dels etarres. Si us plau, avui a Olot n'hi havia un que anava armat i quatre que no, i deixem-nos de tonteries com la d'aquest lector que s'ha pensat que deixava anar la gran idea i l'ha vessat. Per cert, estic segur que si poso "Aquest assassí és desgraciat" em censuren el comentari per falta de respecte i primitivisme.

Comentaris

Jordi Amagat ha dit…
Tens tota la raó, però de veritat algú ha fet un comentari diguent això?? Com estem...Vergonya!
Frank Bayer ha dit…
Jordi! El tio que ho ha escrit segurament diria, i amb certa raó, que ho he tret de context. Ell ho condemnava tot i després deia l'expressió "labor social" perquè segons ell, la gent entendria el problema, però posar labor al costat d'un assassinat, encara que sigui metafòric ho trobo aberrant...
Totti Bayer ha dit…
A la vanguardia n'hi havia un que deia que el que s'havia de fer era nacionalitzar les vivendes per eliminar l'especulació, i que per això passaven aquestes coses, el molt curt tenia el nick de "d'esquerra"

Entrades populars