Problemes a la Sala Tàpies

Durant els quatre anys de la meva estada a la Pompeu Fabra estudiant Humanitats només vaig poder accedir una vegada a la Sala Tàpies dedicada perquè els alumnes hi puguin anar a reflexionar totalment aïllats de l'exterior. Hi vaig entrar perquè un professor va demanar un permís i vàrem poder anar a visitar-la amb un membre de seguretat a dins la sala per si se'ns acudia, a nosaltres, revolucionaris de la democràcia, a agafar una d'aquelles cadires i rebentar-les. No parlarem del preu que va costar aquesta sala perquè no seria just, però si criticar que un espai aconfessional per la meditació, totalment necessari a una universitat perquè dónes el missatge que el coneixement moltes vegades s'assimila a través de la meditació, restava tancat als alumnes durant el dia a dia. En fi, una gran decisió del departament d'universitats de l'època Pujol.
Avui, durant la meva quarantena, he llegit una notícia referent a una capella ecumènica de la Universitat de Barcelona. Uns la volen tancar. Els altres no. 1936? No, 2010 La universitat pública hauria de tenir clar que la meditació no és quelcom propi de les religions monoteistes, sinó que és un comportament que hauria de ser natural a la persona perquè dóna força a algunes virtuts com la mesura, la templança, i sobretot, ajudar a cultivar aquesta mateixa raó que en nom d'ell actuen aquests que volen treure espais de reflexió. Per això és bo tenir espais ecumènics i sobretot, espais aconfessionals de reflexió, perquè el missatge que dónes als estudiants és molt clar: Meditar no és un exercici propi de les religions. Per tant, deixeu la capella i obriu d'una vegada la Sala Tàpies.

Comentaris

Iron ha dit…
ufff sempre el mateix és que ja cansen de veritat! La universitat pública catalana te 800 problemes més importants que no pas la capella aquesta.
El problema de la UB i de la facultat d’Economia concretament (on es troba ubicada la capella en qüestió) és que s’ha convertit en un Jurassic Park de nostàlgics marxistes que no hi ha manera de jubilar i que han amamantat amb la seva llet agre una colla de becaris ecopijos que s’encarregaran de perpetuar l’espècie.
La veritat és que jo havia visitat sovint aquesta capella que llavors es trobava ubicada a Empresarials i l’existència de la qual passava desapercebuda. Però ara es veu que l’han moguda de lloc (perquè han unificat les 2 facultats) i els juràssics s’han adonat que existia. Es com els tiranosaurus rex de la película que estan cecs però detecten el moviment, segurament tota aquesta colla de juràssics estaven entretinguts fent la enèssima revisió de “Das Kapital” quan s’han adonat que una cosa al seu voltant es bellugava, quan s’han adonat que eren uns que traslladaven sants els hi ha faltat temps per abraonar-s’hi.
Esperem que ens caigui del cel un meteorit petitó just a sobre de la UB i s’extingeixi l’espècie.
Per cert, el profe del que parles era l'Amador Vega?
Frank Bayer ha dit…
Ostres Iron, em tens acollonit, si senyor és l'Amador Vega... de què el coneixes? Podria obrir un blog parlant només de les classes de l'Amador!

Entrades populars