El problema que els bisbes espanyols generen

El problema que generen els bisbes espanyols quan parlen de la unitat d'Espanya com un bé moral, fent gala d'una erudicció històrica totalment simètrica amb la comprensió de quines són les seves funcions episcopals, no són els catòlics catalans que ho veiem com un pas més del reality show espanyol, sinó la gent de bona voluntat d'Espanya que s'aferren a aquestes paraules per establir una relació directa entre ser catòlic, votar el PP, i defensar la unitat del Regne enfront dels radicals de la periferia, donant una visió limitada de la pluralitat política que hi hauria d'haver dintre els catòlics.
Llavors, quan els catalans parlem amb amics nostres d'Espanya després de la Missa del diumenge i surt al tema a sobre la taula, el nostre amic, que és molt bona persona i segurament, ens dóna mil voltes a l'hora de viure els principis de l'Evangeli, pateix un bloqueig al sentir-nos dir que tothom es lliure de pensar el que vulgui i que la independència de Catalunya és una opció política que defensem com podríem no defensar-la. Quin és el problema? Doncs que una discussió que hauria de tenir lloc al terreny de la política, automàticament, el nostre amic el trasllada erròniament al pla de la moral i es clar, agafa el to ennervat del que està defensant el que ell considera el bé absolut enfront del que acaba de sortir de Missa i defensa una amoralitat. Solució: Com que ens estimem molt decidim deixar de banda el tema però la ferida queda allà amagada perquè pensem que és indigne que un cristià mantingui aquest to al parlar d'aquests temes. Ell de mi, i jo d'ell.
Aquesta situació descrita que us asseguro que és ben real, m'ha vingut a la ment quan he vist el Martínez Camino amb el seu to infalible parlant de les votacions dels bisbes sobre el document, i he pensat amb el meu amic, que haurà vist justificada aquesta posició gràcies a la ineficiència d'un sector dels bisbes que ens ajuden a entendre perquè Espanya és un dels països més anticlericals d'Occident.
En fi, davant d'aquest galliner, els catòlics hem de llegir el document redactat pels bisbes catalans sobre la qüestió i us asseguro, que ens sentirem orgullosos dels nostres pastors que parlen mirant més a Benet XVI, que al cap i a la fi, és qui gràcies a Déu pilota aquest vaixell.

Comentaris

Xavi de la Fuente ha dit…
UN 10, FRANK! un puto 10! la gent no sap separar política i religió. Començant pels mateixos bisbes de la Conferència Episcopal, passant pels qui entenen el que diuen com una veritat dogmàtica, i acabant pels que ens miren als que pensem diferents com gent que peca per no sentir-se espanyol quan el nostre DNI diu que ho som.
Més mal fa, encara, (i més em dol a mi al veure-ho) que una televisió com 13TV, declarada catòlica, tingui tertúlies polítiques on hi ha tanta diversitat d'opinions com óssos polars al Sahara. La senyora Curri Valenzuela està llançant la seva opinió política i la dels seus amiguets des d'un megàfon catòlic. I a mi, com a catòlic, em fa mal.
Pero en fi... la vida.
Abrassus!!!!
Frank Bayer ha dit…
Gràcies Xavi! A mi em dol que cada diumenge La Razón dongui sis fulls de L'Osservatore Romano perquè en aquest cas si que ve de Roma i no ho entenc. Pel que fa a les teles que dius que hi podríem incorporar ràdios, te l'ha de relliscar bastant, és una més de tantes. De veritat t'ho dic, no ens ha d'afectar per res del món. S'ha de criticar el que creiem que és criticable i seguir avançant, resant per l'Esglèsia i passant pàgines quan segons qui diu segons què, perquè es pensen que allò de parlar ex cathedra és aplicable fins i tot al color amb el que hem d'anar vestits... O sigui, molta pau i resar! I ànims, que molts d'aquest de sóc catòlic i tots hem de votar el PP, els tens a prop...
Anònim ha dit…
Sentinu molt...els ki patim duna clere polititzat, som els catalans. No em venguis la moto. Sense anar mes lluny, el discurs sobre lesclavitut de les nacions del sr Sistac el darrer 11s. Catolic vol dir Roma...i Roma es ser universal. Com a Catolic que soc, no entenc kina finalitat te el teu discurs. Potser no has entes be el que es l'Esglesia...
Anònim ha dit…
Déu meu quanta ignorància mosteru, tu Frank i els teus deixebles manipulats. No en teniu ni idea.
Frank Bayer ha dit…
D'acord no en tenim ni idea... Perdoneu per la nostra sacra ignorància... Per cert, us deixo dos links interessants per comparar...

http://www.cardinalrating.com/cardinal_90__article_4213.htm

D'aquest primer, per suposat que només em refereixo al tema tractat, pel demés estic d'acord.

http://www.periodistadigital.com/religion/diocesis/2012/10/16/novell-reclama-una-conferencia-episcopal-propia-si-cataluna-proclama-su-independencia-religion-iglesia-obispo-catalanes.shtml

Aquest segon he mirat d'agafar un link que no fos La Vanguardia perquè no digueu res...

Anònim ha dit…
Soc el anonim 1:

Has agafat el bisbe més Crak de Catalunya...busca declaracions del bisbe de Barcelona, o el de Girona...t'ho dic, perque a la JMJ de Madrit, vaig anar amb els Bisbats de Catalunya al Escorial...i va ser...una vergonya. Sermons de caire politic per part de Bisbes...no dire noms...misses en Catala, quan la gran majoria dels participants eren Argentins...molt fer la nostra, visca Catalunya i poc fer esglesia. Aixo és vergonyos. Que facis aquets discursos...ja sigui amb bona o mala fe...si ets Catolic...és vergonyos. Senyors!!!que un Catolic és Universal!!!no son millors ni pitjors!!! que aixo no va de politica, sino de SANTEDAT!!!
Xavi de la Fuente ha dit…
"Sobre la organización política de un país, la Iglesia no tiene ninguna opción previa. Por lo tanto aquello que democráticamente deciden los ciudadanos se tendrá que reconocer porque nuestra misión no es organizar políticamente la sociedad, sino acompañar a la gente a encontrar un sentido en la vida"

Xavier Novell, Bisbe de Solsona

Entrades populars