La dignitat de la vellesa

La dignitat de la persona és proporcional a l'elegància amb la que envelleix, més que res perquè amb la decadència física afloren més fàcilment les misèries humanes dissimulades durant anys pel somriure camuflador de la joventut, i així doncs, és quan el físic no acompanya que sortim a la llum tal com som, sense una màscara que ens ajudi a posar un vernís daurat a la realitat.
Un exemple clarificador d'aquesta idea poc original és Jordi Pujol. Certament, mai ha estat James Dean, però s'ha fet gran, ja no té poder, no té la mateixa força que abans en la parla, els gestos són més lents i alguna vegada la ment es queda en blanc, però quan obre la boca segueix essent un referent per aquells que l'hem admirat i més d'una vegada l'hem replicat amb algunes decisions que no han estat del nostre agrat. Jordi Pujol ens dóna una via per veure com la vellesa física ajuda a treure tota la bellesa intel.lectual i humana. Pujol gràcies a Déu no és Keith Richards, més que res perquè el guitarrista del Rolling representa l'extrem contrari: no acabes acceptant la teva decadència física i et comportes com un adolescent, acabes essent una caricatura satírica del gloriós personatge que un dia vas arribar a ser. Pujol ha sabut fer-se gran com el seu homòleg Pasqual Maragall, l'acceptació de la feblesa física els ha donat més autoritat de la que ja tenien.

Comentaris

MaNeL ha dit…
Bona verdura! I bon nou disseny!
Ferran Arizcun ha dit…
Felicitats, Frank, per quatre motius:
1.Per tornar un altre cop a publicar al blog.
2.Per millorar la presentació (no és que la d'abans fós dolenta...).
3.Per parlar bé d'en Pujol. Em cau molt bé.
4.Per no parlar del Barça, per una vegada.
Ferran
Frank Bayer ha dit…
Manel!! Quina alegria i quines ganes que tinc de veure't!!!

Joan, gràcies!! Perdona, però no puc evitar parlar del partit d'ahir i dir: VISCA MOURINHO!! Ostres, és que som molt grans!!

Ferran, el millor punt ha estat el 4, m'ha encantat!! El disseny d'abans era objectivament dolent, però no havia tingut temps de canviar-lo!!! No he parlat del Barça però la paraula que haig de posar com a comprovant és derMESSI!!
Rafel Fàbrega ha dit…
Frank m'ha encantat el post i també m'ha encantat veure que tens un nou disseny al blog! felicitats per tornar a escriure, espero fer-ho jo ben aviat.
Frank Bayer ha dit…
Merci Rafel!!! Espero el teu tombat!!!
Kasal ha dit…
Amb retard em reincorporo a la lectura compulsiva d'aquest bloc. Ara que els rajos de sol m'acaronen als matins i els gintonics tenen més bon gust, prometo posar-me al dia de lectura i comentaris.
Referent a Pujol, tothom acab els seus dies com es mereix. Ell és una persona que ha viscut, viu i viurà de la mateixa manera, dignament, amb intel·ligència, amb elegància i amb sabiduria.
Tot i això, cada cop s'assembla més al mestre Yoda, només falta que esposi verd i que tregui l'espasa laser.
Salut, una abraçada i força bloc!!
Frank Bayer ha dit…
Joan, ara només et falta reiniciar el teu esperant la força dels gintonics... Com diu l'amic Monzó "Si un escriptor passa el control d'antidòping, és que en aquest moment no està preparat per escriure"!

Entrades populars