Som la generació escollida

Cada generació té un repte que tant sols es pot tirar endavant amb l'esforç de la col.lectivitat, sense ignorar que aquest és real en tant que mostra un ric collage d'individualiats. Nosaltres, fills consentits d'una democràcia adolescent, engreixats per una certa sensació de gratuïtat, ens veiem fora d'aquesta roda cíclica que ha anat atropellant a totes les generacions d'aquest país, i de cop, sense haver fet res malament, ens trobem amb poc marge de maniobra i amb la obligació moral de construir de nou un edifici essent capaços de destriar els fonaments vàlids dels podrits.
No sé vosaltres què en penseu però a mi, aquest repte m'il.lusiona perquè ens permet moure quelcom sense passar-nos la vida fent pals de cec, ens permet utilitzar un situació extrema per poder aportar el que bonament, pensem que ens pot ajudar a ser millors. Tot plegat és d'una magnitud faraònica que d'entrada et tira enrera, però necessitem esperança, una actitud molt allunyada del cinisme que ens ha portat el context extrem en el que ens trobem, un cinisme que és el fre perfecte perquè tot es quedi com ara i la gent segueixi els bars malgastant energies i diners. Pensa-hi. Tu ets l'escollit.

Comentaris

Anònim ha dit…
Populista, digne d¡un polític.
Frank Bayer ha dit…
Em fot que quan un intenta ser positiu, és populista, però bueno, és el que comentava del cinisme.
Anònim ha dit…
Sí, potser és cinisme però els andalusos no els faràs sortir del bar amb discursos positius.

Independència, gràcies.
Frank Bayer ha dit…
Perdona, ens havíem entès malament, jo no parlo per Espanya!
Anònim ha dit…
Se'ns ha girat feina i veient els comentaris d'alguns ja es veu que no ho tindrem fàcil...
Anònim ha dit…
Sí Frank, parles de no només Espanya sinó de tot el món. Com a civilització tenim una OBLIGACIÓ moral, i aquests valors podrits només ens els plantagem en èpoques on la cosa no va bé. Algú parlava de moral quan estàvem en bonança. No. I malauradament, i no ho he triat jo, els homes hem triat ser bons si tenim un poder adquisitiu alt.
Frank Bayer ha dit…
M'agrada molt la observació que en època de bonança no es parla de moral, o se'n parla poc. No ho havia pensat i tens tota la raó. Gràcies!
Kasal ha dit…
Jo ja friso per d'aquí a deu anyets fotre un "pelotasso" urbanístic i ser el nou tauró immobiliari. Vull tenir tres Mercedes, dos piscines i els nens estudiant a Yale. Vull passar els hiverns a Suïssa, les Setmanes Santes a Baden-Baden i els estius a Punta Cana. Vull gastar tones de gomina, trajos de marca i portar penjat al cos el PIB de Kenya en or de 24 quirats.
Com bé diuen alguns, en èpoques de bonança, no hi ha moral. I afegeixo, en èpoques de crisi després de tanta bonança hi ha poca il·lusió.
Però per això estem aquí, per sembrar il·lusió. I cal que la reguem amb cultura, amb esforç, amb dedicació, amb compromís, amb responsabilitat. Si som capaços d'encomanar aquestes idees als nostres conciutadans, encara farem alguna cosa bona.
I si ho fem en llibertat, millor que millor.
Salut!
Esteve ha dit…
Anònim, anònim… no sé que deu ser això, però la referència als andalusos si que ho és de populista.

En resum, fes-t'ho mirar...
Anònim ha dit…
Sí, populisme Esteve. Mira quant gasta el govern andalús cada mes i mira quan aporten. Tot dit.

Entrades populars