I si et surt un fill del Madrid?

Recent augmentada la família amb un acte de paternitat irresponsable, el columnista, modest professor i superb comediant, es planteja amb el suport d’un llibre d’autoajuda argentí, quin és el pilar sobre el qual sustentar l’educació dels seus fills. Li sembla que ho té prou clar: la llibertat. Si, senyor, el repte consisteix, es va dient a si mateix a ritme de Walk like a man de Bruce Springsteen, en educar la llibertat i ser capaç de respectar les decisions que ells/es prendran en el futur. De totes maneres, hi ha una branca ontològica d’aquest projecte educatiu que el columnista no vol deixar a les mans d’una llibertat atzarosa i per tant, ho inculcarà seguint els paràmetres bàsics de qualsevol secta amb pedigrí: ser aficionat del Barça.
Mentre debat la diatriba amb la muller, que insisteix sobre la primordialitat dels valors humanistes, el columnista, amb el posat existencialista de filòsof centreeuropeu, defineix el Barça com l’element vertebrador on hi reposen totes les virtuts enumerades per la seva bella esposa formada en centres universitaris eclesials. I quan la té convençuda, per allò del sac i ben lligat i tal dia farà un any, comença a divagar sobre la fractura familiar provocada per una hipotètica situació de crits d’histèria amb un gol del Madrid a l’últim minut mentre els demés, llegeixen Ramakrishna per no esquinçar la tribu soldada durant lustres. No hi ha dubte, la problemàtica seria apocalíptica.
De totes maneres, la dona del columnista, amant de la continuïtat històrica, intenta vestir una argumentació demagògica sobre la lleialtat dels fills a les tradicions dels pares. Fracassa perquè el columnista, tancat en si mateix, fa temps que vertebra en silenci una campanya per consolidar la culerada a la família i evitar disgustos. La muller, cremant l’últim cartutx, cita a Dani Alves com a taca negra que trenca la immaculada concepció del barcelonisme. El columnista no dubte en la resposta: Fins i tot entre els apòstols hi havia un traïdor. Tema tancat.

Article d'avui a El 9 Esportiu

Comentaris

Entrades populars