Una veritat sense amor

Fa dos dies, llegint el blog de l'Eduard López, http://www.puntcardinal.blogspot.com/, em vaig trobar aquesta frase que em va semblar deliciosa "Quan l'amor es deslliga de la veritat, hem caigut, aleshores, en la ideologia". Segurament, i perdona amic Edu si trec la frase de context, aquest és el problema de molta gent de la nostra generació. Davant la buidor i la incertesa d'aquesta època d'impàs que no sabem on es porta, molts joves s'abracen a veritats polítiques, socials i fins i tot virtuals, per tenir una guia, un camí, un rumb.
El problema d'aquesta gent arriba quan no estimen i veuen tots aquells que no comparteixen la seva veritat com a rivals que els hi volen mal, i els hi volen destrossar els seus fonaments ideològics. Estimar vol dir tenir l'altra com a centre de la teva existència i actuar per poder entendre el bé individual que necessita. Quan parlem d'ideologia moltes vegades la idea mateixa sobrepassa la persona i aquesta és converteix en víctima d'una utopia. És cert que tot està per fer, però també és cert que no tot és possible si no posem l'amor com a base de tots els nostres actes. Per tant, és molt lloable tenir veritats si tenim l'amor com a base, perquè la ideologia sempre resulta intrasigent i perillosa.
Ho dic perquè moltes vegades es parla des de certs sectors, que el segle XX va representar el segle de les ideologies, i que aquestes es van enterrar amb la mateixa fi del segle. Jo no ho tinc tant clar. Cada dia veig més gent jove atrapada al dogmatisme de certes ideologies caduques, i d'altres incapaços d'entendre què és una ideologia. Torno a repetir, una veritat sense amor és ideologia, i recordeu, una religió sense amor és fundamentalisme. Posem l'amor en la base de la nostra vida i després caminem cap un món millor.

Comentaris

Joan ha dit…
Dius que si l'amor es deslliga de la veritat es torna ideologia. Potser el problema del que parles neix més de la manca de veritat que de la manca d'amor. Què és veritat? Qui la defineix? Només n'hi ha una o tothom té la seva? Qui més qui menys té tendència a la bondat (amor), però el problema és que la veritat no ens és innata.
En fi...(jejeje)
Frank Bayer ha dit…
Ets un sofista...jeje!!!

Entrades populars