En Montilla l'ha clavat

En Montilla té raó. Fa dos dies, a davant del seu referent polític, Felipe González, va dir amb un to d'aquell que acaba de descobrir la sopa d'all, que la Convergència de l'Artur Mas no té res a veure amb el partit pactista d'en Jordi Pujol. Gràcies a Déu que CDC després de vint anys ha deixat aquell discurs del peix al cove per començar a parlar de Catalunya com a subjecte, com l'element sobre el que vertebra el seu mateix futur. No entenc a Montilla, ell acusa a CDC d'haver evolucionat a davant de Felipe González, president del govern socialista dels vuitanta que només comparteix amb el govern de Zapatero la P de Partido i la E de Español. El seu PSOE també ha evolucionat, i la veritat no sé si per bé, això ho sabrà ell que està tant ben adaptat en aquesta sucursal catalana del partit espanyol. En fi, President, CDC ha evolucionat perquè les necessitats del país han canviat, perquè vint anys després, les circumstàncies no són les mateixes. Em sap greu dir-li que la seva crítica al rival ha deixat a l'aire, segurament, una de les seves principals virtuts. Ni amb aquestes les enganxem President.

Comentaris

Kasal ha dit…
Ai, Francesc! Ja saps que un servidor està desencantat políticament. Després de militar molts anys a ERC, vaig fugir per cames per diferents motius. Mai votaré al PSC per principis ètics. No cal dir que mai ha passat per la meva ment recargolada votar a la secció neofalangista (PP i Ciutadans) de la política de Catalunya. Què em queda? CIU? Laporta? Carretero? Quin gran problema! Em fa por votar Mas. Tinc por que torni el peix al cove, que torni el pacte amb el PP a la propera legislatura espanyola, em fa por que des de Madrit (des d'on ara t'escric) ens continuin putejant i maltractant. Tinc por de no arribar enlloc. I potser no exclusivament per Mas, sinó per la gent que porta al darrera. Gent que vol recuperar la poltrona, la secretaria, el cotxe oficial i les dietes. Es cou en ambients convergents un moviment de repartiment de càrrecs i influències. I ho fan ja, segurs d'haver guanyat i preparant la seva entrada en tromba a les institucions. Encara no sé que votaré, però segur que em costarà decidir-me.
Per sort en Montilla m'ha posats les coses més fàcils.
Salut!
Iron ha dit…
Perdona però el psoe no ha evolucionat, si que ha canviat però més aviat ha estat una involució que no pas una evolució. En ZP va arribar fa 6 anys amb unes clares idees:
anticlericals (encobertes en un fals laicisme) ràncies i de fà una pila d’anys.
exaltació dels valors de la 2ªrepública (altra vegada retorn al passat)
antiamericanes, antisionistes, etc. La sortida de les tropes d’Iraq, etc. Tot molt en plan els socialismes europeus dels anys 60 del segle XX.
El curiós és que com seus admirats dirigents de la 2ªrepública ha acabat essent un desastre i un inepte absòlut pel que fà a les polítiques econòmiques i copsar les necessitats reals del país.
En Montilla si que ha evolucionat, fa 25 anys era tot un maoista dels del llibre vermell i jersey de collalt i ara té un tros de casa a St.Justdesvern, porta els nens al col.legi alemany i besa reverencialment el segell del Papa, no és una evolució, és tota una revolució copernicana.
PD: Kasal, tens molt on el.legir, ja fa pena que anem tant dividits. Frank, espero que amb tants partits nacionalistes en trobis un que et peti i deixis d'adoptar aquesta actitud snob de votar en blanc.
Frank Bayer ha dit…
Iron, no seré snobista, hasta aquí puedo leer...

Joan, jo et votaria a tu!!

Entrades populars