En contra el futbol base del Girona

L'Athletic i el Barça són segurament els dos grans exemples de com arribar a l'èxit a tavés d'una política de cantera, rebent tota mena d'elogis que no veuen la segona cara de la moneda, el costat fosc d'aquest treball, la labor de rebentar la producció de molts equips anònims de futbol base que fan una feina magistral amb els seus jugadors. Aquests dos equips que es fan petons a la solapa dient els quatre vents que són autèntics, no expliquen que per arribar a aquest èxit van recorrent el món en un cas, i un País Basc generós en l'altre, deixant totalment pelats alguns clubs, i deixant cadàvers en forma de promeses pel camí. De totes maneres, en aquest cas segurament podríem dir que la fi justifica els mitjans, i els èxits esportius d'aquests clubs amb jugadors educats futbolísticament a Lezama o a la Masia acaben justificant algunes maniobres de multinacional carregada de supèrbia.
A l'altra cara de la moneda hi trobem el Girona, un club que fa el mateix que l'Athletic a les comarques gironines, agafar els millors jugadors de cada club per poder anar pel carrer parlant de les categories que tenen a futbol base, dels èxits, del futbol que practiquen, d'aquest 4-3-3 a l'estil de Guardiola, d'un futbol de toc i una superioritat insultant envers els altres equips... La diferència entre l'Athletic i el Girona és que a la hora de la veritat, quan l'equip es troba a 2n A, no pugen cap jugador juvenil que ha estat jugant a Divisió d'Honor per reforçar la plantilla. Aquestes joves promeses que els hi han servit per mantenir categories s'acaben perdent pel camí, alimentant equips de 3a, per això em pregunto: és necessari donar pel sac als equips de les comarques si al final no acabes treient profit de cap jugador pel primer equip? Llavors, quina és la finalitat del futbol base del Girona? Poder jugar contra el Barça un cop a l'any? Sincerament, no ho entenc i ho trobo ridícul.

Comentaris

Anònim ha dit…
Totalment d'acord
Urko ha dit…
Frank, per què ens havíeu d'eliminar a la Copa??!
En el fons tant li fa (farem champions), però em feia força il·lusió, collons!
Si mai Catalunya s'independitza, llavors ens en planyirem d'haver-ho sacrificat tot pel gran Barça (i gran mentre funcioni com ara, perquè quan no funcioni, coneixent-ne l'afició ;)...)
Per cert, molt intel·ligent això de "País Basc generòs": quina manera d'intentar ser imparcial, no t'hi veig fent els mapes del temps de la eitb (en aquests temps de "normalidad").
Cuideu-vos tots!
Pau Bofill Sala ha dit…
De l'onze incicial de l'Athletic. Hi ha 8 jugadors que venen de la cantera ( i no hi han jugat 2 partits en ella...): Aurtenetxe, San José, Amorebieta, Iraola, Gurpegui, Susaeta, Llorente i Muniaín. Per 3 de fora. I al Barça, també 8: Valdes, Piqué, Puyol, Busquets, Xavi, Iniesta, Messi i Pedro. Per 3 també de fora. Resumit: No se que dius que l'Athletic s'alimenta d'equips del País Basc, mentre el Barça ho fa a equips de tot el món. Ja m'agradaria veure un Barça, amb només catalans, jugant amb montoya de lateral dret, planas a l'esquerra, oriol romeu al mig i Bojan i Jonathan Soriano al davant, subsituint Pedro i Villa.
Potser me passat una mica, pero es que (sort que això no forma part del cole...) dius coses sense pensar!!!! Aupa Athletic!!!!
Frank Bayer ha dit…
Pau, això no forma part del cole, però no t'equivoquis, penso més en aquest blog que a fora. Si llegeixes bé el post, veuràs com "acuso" al Barça de rebentar la cantera de mig món, en efecte, critico el Barça, com critico l'Atlhetic per fer el mateix amb tot el País Basc, el Barça els roba de Rosario i l'Athletic del Sestao, però al cap i a la fi, els agafa. En cap moment he disculpat el Barça, ni molt menys. És més, acabo elogiant el DOS CLUBS perquè aquesta política té èxits esportius evidents als dos costats!! La veritat, no et sàpiga greu però no sé perquè et piques quan estic carregant contra el GIRONA per fer el mateix que l'Athletic però a diferència del Bilbao (perdó ho he fet expressament) no té els collons de posar jugadors al primer equip. No ho sé, t'ho agafes com una crítica, i és un elogi. Critico el Girona. L'Urko, que és de l'Athletic del dia que el van parir, no s'ha queixat gaire... Va, PAU!!! Que demà et cridaré a la classe de mates i tot arreglat!! De totes maneres, deixem dir-te que et felicito molt pel comentari que has fet, valentia!! Si senyor!!

Quim, gràcies per estar d'acord...jeje...

Urko... d'aquí una estona escric un comentari més llarg per tu, però és que se m'està cremant el sopar...
urko ha dit…
Bé, no vaig dir res perquè estic d'acord amb el que deia en Frank: el talent que xuclen tant el Barça com l'Athletic no es malbarata (com, aparentment, dieu que passa al Girona). Suposo que això s'aconsegueix a còpia d'anys, i a llarg plaç el Girona també es convertirà en un equip de cantera (espero!).
Per mi, la "filosofia" de l'Athletic és un orgull, però hem de tenir cura (els de l'Athletic) de no convertir-la en l'únic objectiu "per se". L'orgull no és jugar només amb bascos, sinó demostrar que podem fer les coses bé (i guanyar) jugant amb bascos. Igual que menjar txuletón, pebrots i sidra, és la nostra manera de viure al s.XXI, no té més. Txapela buruan, ta ibili munduan (hau da, piparrak Amerikatik ekarritakoak direla ahaztu barik!).
Per això crec que ens ha fet tant de bé la final del 2009, tot i perdre (macasum). I per això m'encanta que la Real torni a ser fort amb un estil semblant. I si el Barça juga amb nanos de tot arreu, però si els han fet ells a la Masia, i si a més són trempats, i si ho guanyen tot, se'ls ha de felicitar. Ara, l'any que vé farem champions, así que ojut Frank!!
I ara ja callo, massa es nota que he fet un dinar pesat. Apa!
Frank Bayer ha dit…
Urko!! Totalment d'acord amb tu, la política aquesta és correcta si la fas servir per arribar a dalt, per apostar quan vertaderament has d'apostar. Segurament el Girona, i amb això tens raó, és molt jove en aquest aspecte, però bueno, per anar avançant has d'anar fent, i em sembla que no anem ni fent... L'Athletic, al igual que l'Espanyol, esteu demostrant que podeu estar a dalt perquè per mi, heu recuperat des de fa uns cinc anys un esperit que durant un bon temps va estar oblidat, el convertir San Mamés en un fortí i no donar el partit per perdut. Crec, sincerament i amb tots els respectes, que l'Athletic de fa deu anys, no hagués arribat amb possibilitats d'eliminar aquest Barça a l'última jugada, heu guanyat caràcter, torneu a ser lleons i això és nota amb els resultats. Per tant, felicitats!!
Urko, per cert, deixem de parlar de futbol, encara estàs per la Pompeu,no? Espero que tot vagi de conya!! Un dia ens hauríem de veure, més que res per posar-nos el dia!! Una abraçada i gràcies per seguir passant per l'hort!! Per cert, no t'ho creuràs però avui l'Eduard Boada ha parlat de tu!!
Urko ha dit…
Ai ai ai!! Que Mr. Boada ha parlat de mi?! Bé, tant és si ha parlat bé o malament és un afalac, tenint en compte que han passat...10 anys!!
També parla bé de la seu memòria, però això és menys impactant en un profe d'història, hehe (xiste molt dolent, ho reconec).
Segueixo a la UPF. Bé, estic al PRBB. Aquest any haig d'acabar la tesi, ja que, independentment de si peta la generalitat, se m'acaba la beca. Continuo amb aquelles històries de l'evolució dels gens associats a malalties en diferents poblacions. Finito, no pateixis.
Res tiu, molta sort en tot, un saludo a qualsevol "colega" de Bell-lloc que encara se'n recordi de mi!
Ah! I tant que em passaré per l'hortet. De tant en tant (cada cop més sovint...o no?) hi ha històries que bé s'ho valen!
Una abraçada!
Pau Bofill ha dit…
Potser sí que em vaig passar una mica... M'ho devia llegir una mica per sobre... Si l'Urko (aquest amic teu) és de l'Athletic des de l'època del Zarra i no et culpa, doncs no hi tonc res a dir.
pd. D'aquí poc obriré un blog de fórmula 1, ja et dire el link.

Entrades populars