Les mentides de Notting Hill

Tants anys sentint parlar d'aquesta pel.lícula, tantes visites a la llibreria on Hugh Grant és l'exemple de llibreter que intenta vendre llibres de viatges per tenir la sensació d'estar fugint permanentment de la seva realitat, i vaig acabar com un partit gèlid al Nuevo Zorrilla entre Valladolid i Almería, demanant l'hora per agotament, per repetició, per acabar exhaust de tanta floreta i tant món de casualitats amorosa en una polis preparada per ajuntar dos destins units per la mà d'un atzar capriciós i inmadur.
No entenc com una tant per cent considerable del públic femení pot acabar totalment enganyada per aquest joc de xiclet enganxós que és Notting Hill, totalment pal.lés amb els espasmes de Hugh Grant, i el personatge del seu company de pis, sense cap mena de gràcia i totalment previsible. En fi, una pel.lícula totalment sobrera per la història que només es salva pel somriure etern de la Julia Roberts, que et manté dins la trama perquè saps, que tard o d'hora tornarà a estirar els llavis i et sentiràs algú prou important per pensar que si la truquessis quedaríeu a un bar de luxe de Beverly Hills. Un film que fa molt mal als matrimonis i a la vida en parella, perquè encara que sembli mentida, segurament hi ha moltes ingènues que es pensen que les històries de fades autistes apareixen sense cap mena d'esforç previs. En fi, un aliment més per ajudar crèixer a una generació de paral.lítics mentals.

Comentaris

Anònim ha dit…
"Su sonrisa se espande como una mariposa", diria Pablo Neruda. Ull per ull.
Frank Bayer ha dit…
Gran definició dent per dent!! M'ha encantat, has trobat el mot correcte!!!
MaNeL ha dit…
Jajajajjajajajjajajaja, MÉS TRETS AL GENOLL I MENYS PELIS D'AQUESTES, SÍ SENYOR!
Kasal ha dit…
Em sorpren molt que et deixis enganyar per veure films d'aquesta mena. El matrimoni és una institució on el sacrifici, el donar-se mutuament i el passar les penes junts es dóna per suposat, però fer-te veure això no entre dins els vots de l'enllaç matrimonial. Et recomano que el proper cap de setmana et presentis a casa amb una pel·lícula de Paco Martínez Sória, tipus "La ciudad no es para mi", o en el seu defecte la primera que pillis sobre zombies, alienígenes perversos o psicòpates descerebrats. Si la teva dona hi posa pegues, argumenta que el nivell d'expresivitat i d'agilitat mental de Hugh Grant i un zombi és pràcticament idèntic.
Força i salut!
Frank Bayer ha dit…
M'agrada veure que els homes anem per allà mateix!!! Manel, una gran alegria el teu comentari!! De veritat!! Que et serveixi!!! Joan, hauries d'incloure això en un llibre de Bones Notes sobre el curset prematrimonial!!!
Iron ha dit…
No critiquis tant a la lleugera la gent que es deixa enredar per les pelis de la Julia Roberts; jo mateix per culpa de Pretty woman vaig estar a punt d'anar a prostituïrme per Hollywood Boulevard i enganxar un corporate raider, casar-nos etc etc... Però en canvi he acabat sent un economista i advocat que només fa el pendó els caps de setmana, gratis i per amor al pròxim, diga-li caritat cristiana... L'altre dia parlaves de vocacions frustrades, doncs aquesta és la meva jajajajaja
Bé ara en serio, el cert és que per bé o per mal les pel.lícules romàntiques són el model que te la nostra societat alhora de concebre com ha de ser l'amor. Abans eren únicament els llibres els responsables d'aquesta educació sentimental.
Aquesta mena de films com Notting Hill tenen tots el mateix fil argumental. Amor a primera vista (inici), més amor encara i baralla-separació (nus), reconciliació (desenllaç happy end).
Sempre sempre el mateix. Una peli rera l'altre, de manera que en el subconscient de la gent va arrelant la idea de que tenen un dret gairebé constitucional a ser estimats per la persona que ells escullin. I que darrera de cada mal rollo, ell o ella sempre tornaran i menjaran anissos.
A la recerca de una felicitat futura viuran tota la vida en una mediocritat de discussions-reconciliacions, de somnis trencats i tornats a apedaçar. A la recerca de la felicitat futura i ideal tan promesa a les pel.lícules... com una pastanaga davant el ruc que al final del camí s'adonarà que mirant la pastanaga ha perdut tota la càrrega que duia a les alforges, una pila de sacs curulls de somnis i il.lusions que han acabat escampats pel camí...
Frank Bayer ha dit…
Iron, dels millors comentaris que has fet!! Fantàstica la teva concepció de caritat cristiana i la seva conseqüent vocació frustrada, i sobretot l'exemple final!!! Com diria en Nil d'Els joves "Ets molt gran tiu!"
txeiks ha dit…
A mi també em va fer molt mal... I no estic casat! Des d'aleshores tinc alèrgia a les comèdies romàntiques!
Frank Bayer ha dit…
Gràcies Txema!! M'agrada que un reputat professor de religió es posi de la meva banda, més que res perquè podríem començar a parlar de la moralitat d'aquestes pel.lícules!!!No és broma!!

Entrades populars