La dictadura de la resistència antifranquista

Espanya és un país que durant 36 anys ha patit les conseqüències d'una de les lacres ideològiques del segle XX, el feixisme. Davant d'aquesta situació diferents partits polítics nascuts o organitzats a l'exili, associacions, comunitats o intel.lectuals a títol individual, lluitaven per combatre la falta de llibertats individuals i col.lectives que vivia el país. El temps ha passat i la mala consciència democràtica que tenen alguns ens porta a recordar aquells que varen construïr el país que ara som, que encara que tingui molts defectes, accepta el principi de pluralitat denegat durant el Franquisme.
Quin és el problema? Molt senzill. Des d'alguns sector provinents d'aquesta resistència s'ha creat una espècia de dictadura de la resistència franquista, on venen la idea que ells foren els únics que varen combatre el règim, o si no foren els únics, si que van ser els que ho feren amb un pòsit ideològic que anava en la bona direcció. També es caracteritzen per ser persones incapaces de fer autocrítica i repassar aquell costat fosc de la història que els esquitxa sense miraments. Si senyors, sembla que aquest país tota la resistència vingués del PCE i del PSUC, i els hereus d'aquesta gent treguin els actes certament valerosos dels seus avantpassats per tapar problemes polítics actuals.
No vull negar en cap moment, la gran feina dels membres d'aquests partits polítics per retrobar les llibertats perdudes amb el Franquisme, encara que no puc evitar veure'ls com l'altra extrem de la guerra civil, l'altra extrem que va perdre la guerra, amb nom diferent però amb el mateix esperit dictatorial i vomitiu de Franco. Aquells combatents que es varen encarregar de maquillar l'assassinat d'Andreu Nin i es negaven molts d'ells, a unir forces amb altres forces demcràtiques per anar a una contra el dictador. Eren els dictadors de la resistència franquista, i ara, amb el temps, se'ls considera el model a seguir. Em sap greu, jo sempre em quedaré amb els socialistes moderats i liberals que sempre varen creure en la tercera Espanya.

Comentaris

Entrades populars