La República dels Pastorets

Després de la llarga espera per assistir a la paradoxa anual més bèstia, aquesta ja torna arribar. Demà dia 5 a la nit els Reis d'Orient repartiran regals per totes les cases, i amb ells, un xic de felicitat que s'esfumarà el dijous dia 8 al matí, quan tothom estigui a classe i ningú pensi amb jugar... Però on és la paradoxa?? Em sembla que està claríssima. Segons la norma de la concordança, reis és plural i repartiran plural, morfològicament reis és nom i repartiran verb. Per tant, des d'un punt de vista sintàctic, reis realitza la funció de subjecte de l'acció repartir, que porta implícitament en el seu significat el verb treballar. Reis + treballar=paradoxa.
Des de ben petit ja feia gala del meu republicanisme enamorant-me d'aquells pastorets humils que oferien la seva pobresa al nen Jesús, i la veritat, ignorava una mica aquests monarques arribats de terres llunyanes que portaven un xic de les seves grans riqueses per simbolitzar l'adoració al Déu fet home.
Demà els reis sortiran a les ciutats i els hem de rebre feliços, però que això no ens faci oblidar que nosaltres en el pessebre som els pastorets, hem de ser humils davant de Déu, i no pas aquests reis que treballen una vegada a l'any i a sobre és mentida. Símbol perfecte de moltes corones europees, que també treballen un cop l'any fent un discurset sobre la crisis. Discurs que per cert, com els regals, tampoc l'han treballat ells. Visca la República dels Pastorets!!!

Comentaris

Anònim ha dit…
LA veritat es que tens tota la raó!!!!!!

espero que guanyem el dissabte!!

Quim Cassany
Frank Bayer ha dit…
Kimi!!!! Què fas?? Com va el Nadal?? T'has fotut les botes menjant o què?? Vinga degaciat, ens veiem demà passat...
Frank Bayer ha dit…
Kimi!!!! Què fas?? Com va el Nadal?? T'has fotut les botes menjant o què?? Vinga degaciat, ens veiem demà passat...

Entrades populars