A les portes de Roma

Aquest matí l'olor de la humitat traspuada entre les llambordes del Barri Vell m'ha transportat a l'apartament que vàrem gaudir durant quatre dies d'estada estival a Roma. Via del Atleta 3, en ple Trastevere, on l'urgència de buscar allò inmediat ens portava a tenir la necessitat d'assassinar el més innocent dels ciutadants. Pur plaer de matar per matar. Gratuïtat.
Roma és la ciutat on pots llençar-te sense xarxa al laberint de la realitat animal i minuts després, buscar el perdó agenollat davant La vocació de Sant Mateu de Caravaggio. Això la fa diferent, com un amant fidel i una muller traïdora. Et fa creure que ets part d'ella fins que trobes, en un racó insospitat restes d'aquell secret que només els romans coneixen i viuen. És el misteri que aconsegueix fer-te participar de l'eternitat de la seva essència.
Per això mai més vull tornar a entrar a Roma, perquè em fa por arribar a saber què amaga i no tenir el gust d'imaginar-me un secret que sempre serà com a mi m'agrada, com la Roma de Gógol. Decidit, a partir d'ara faré com Atila, em quedaré a les portes gaudint del vol de l'àguila.

Comentaris

Mons ha dit…
Franks, segueix així que ho fas bé!! però ens estàs acostumant a un post al teu blog diari i quan estiguis enfeinat i no ho puguis fer ho trobarem a faltar! almenys jo... fidel seguidora del teu blog (i també del en fi...) com no! M'agrada les comparacions et cito literalment "Això la fa diferent, com un amant fidel i una muller traïdora" d'aquest post. En fi... que gràcies per escriure i sobretot deixar-nos llegir els teus escrits. Suposo que com a tot escriptor segons què no et deu fer "gaire gràcia". Apa doncs, a veure si demà puc ser crítica i no tirar-te tantes floretes!jejej
bon finde!
Frank Bayer ha dit…
Montse, aquest comentari no es fa... Quina vergonya!!!! Com es nota que som amics, a veure: LA MONTSE I JO SOM MOLT AMICS!!!Ho dic perquè entenguin que el comentari és subjectiu...jeje. Res, que mentre pugui hi haurà un article cada dia perquè és la manera d'obligar-me a escriure i així la gent sap que cada dia hi ha alguna cosa nova!!! Merci per l'elogi de veritat, perquè sé que quan no t'agrada també ho dius i això et fa creïble. Per cert, no sóc escriptor... sóc fan de Monzó... Una abraçada!!!
Per cert, diga-li el del blog en fi... que escrigui més sovint que ho necessitem per crear més debats!!

Entrades populars