Societat occidental
La por a la diversitat i l'espasmàtica tendència a la homogeneïtat per tenir tothom més o menys controlat dins uns paràmetres de pensaments comuns, rau darrera l'expressió societat occidental per referir-se als països desenvolupats, una expressió que intenta col.locar una sola direcció perquè les persones es dirigeixin com uns robots cap al destí previst.
Si anem a la definició primigènia de societat podem veure com anem a parar a un grup social més o menys reduït on es comparteixen uns certs paràmetres culturals i de funcionament, per tant, l'abstracció de l'expressió societat occidental es presenta sense substància i faltada d'identitat. De totes maneres, si creiem que la globalització ens porta a una barreja de cultures que modifica el concepte de societat, entent-lo com un grup de persones que conviuen dintre un mateix espai geogràfic, deixant de banda la cultura i les pautes de funcionament, llavors quan parlem de societat occidental estem pecant d'el.litistes perquè ens estem referint als beneficiats d'occident, els que viuen segons els paràmetres que ells mateixos marquen.
En fi, que és una expressió que no m'agrada perquè la trobo gratuïta i reduccionista.Per cert, m'estic aguanta de fer un article visceral i violent a favor de la independència de Catalunya, valoreu-ho...
Comentaris
NO T'AGUANTIS! Fes un article visceral i violent a favor de la independència de Catalunya! No perquè estigui a favor de la independència sinó perquè m'agrada quan et poses violent!
L'article visceral, espera una mica. Com més bilis acumulis, més corrosiu serà i ens ho passarem millor.
Salut!
Crec que confoneu l'adjectiu "occidental" amb "del consum", "1er món" o "desenvolupada". Res més lluny de la realitat dir que és una expressió gratuïta i reduccionista. Us recomano un llibre que em va deixar el Mestre: "La pasión de la mente occidental" de Richard Tarnas, llibre de lectura obligatòria a la majoria d'universitats dels EUA, i que explica amplia i profundament el que uneix la societat occidental des de l'antiga grècia fins a dia d'avui.
No crec que es pugui identificar occidental amb consumisme, productivitat i d'altres termes econòmics, ja que no té res a veure l'economia amb aquest concepte global, i en tot cas és una molt petita part de tot el que significa.
M'extranya la tendència que hi ha per aquí d'identificar economia amb quelcom diabòlic. No confonguem termes: economia no és consumisme, ni frivolitat, ni moda efímera. Ni tan sols el liberalisme econòmic vol dir aquestes és sinònim de tot això.
Un cop dit això: VISCA CATALUNYA, LLIURE!
Després de llegir el teu comentari per cinquena vegada, he arribat a la conclusió de que la ratafia t'afecta sobremanera, i que tu deus ser descendent d'alguna societat primigènia (entesa com a grup social més o menys reduït, etc.).
És més, m'atreveixo a assegurar que aquest grup social és o l'inuit o el format per les tribus indies d'amèrica, ja que com és sabut per tothom, cap dels formants d'aquestes societats accepta l'alcohol, doncs estan mancants de l'alcohol deshidrogenasa, proteïna sense la qual un petit glop de cava pot convertir-se en un pet dels de campionat.
Dit això m'agradaria que m'esclarissis que coi és per tu la societat occidental, ja que aquest estiu, una secció del departament d'afers extrangers del bosc ha visitat la societat oriental, i creume, això que dius de: "La por a la diversitat i l'espasmàtica tendència a la homogeneïtat per tenir tothom més o menys controlat dins uns paràmetres de pensaments comuns..." s'adiu completament amb els informes que dels llocs visitats ens han portat els nostres embaixadors. Si no t'ho creus, busca informació sobre els pobres uigurs, que d'aquí a pocs anys ja no seran ni societat, ni bruticia.
Pel que fa a l'article sobre la independència, crec que no cal. És de calaix que hi anem de pet. O sigui que en comptes de fer articles viscerals i violents, val més que els facis reflexius i intel·ligents. En qualsevol cas, els primers articles no els escoltaran, i els segons no els entendran...