Gotham City a la Rothko Chapel

Revisant l'antològica Batman: The Dark Knight m'he trobat amb una frase procedent del cap de la policia de Gotham que m'ha donat una visió mística de la pel.lícula: Justo antes de la llegada de la luz, es cuando la oscuridad se manifiesta con toda su esplendor. En aquell moment he pensat amb el paisatge que ens brinda la Rothko Chapel, una espai de meditació on intenten representar pictòricament els versos de San Juan de la Cruz, i de tots els místics que just abans de remuntar cap a la llum es trobaven a les penúries de les tenebres.
Merton deia que la vida del monjo era un semi-èxtasis i quaranta anys d'aridesa, i en certa manera, la foscor d'aquesta capella dóna la raó a Merton, perquè segurament només podrem tornar a arribar a la il.luminació, a recuperar la relació originària amb el nostre Déu,º si som capaços de saber el que no som i experimentem la negació del que realment no som en essència:la foscor. Per això, durant el Nadal, hem d'aconseguir tenir temps per asseure'ns a un banc de la nostra Rothko Chapel i pensar qui som i cap on anem, i sobretot, no desesperar-nos si veiem que a davant nostre tenim panells foscos sense sortida. És en aquest moment, quan la foscor és uniforme, que la nostra esperança per sortir es troba a Gotham i té per nom Batman. En aquell moment haurem trobat la llum cap a la divinitat.

Comentaris

Kasal ha dit…
I doncs perquè creus que Darth Vader és un personatge tan important i popular? Ell ha arribat al costat fosc i és més a prop de la revelació, de la redempció. Nosaltres, pobres mortals tristos, només patim la grisor de petits moments de crisi. Només les ànimes més pures cauen a l'abisme, el lloc més idoni per remuntar el vol i arribar fins al punt més alt.
No faig cap crida a la depravació, la barbàrie o el defalliment, només constato la duresa d'assolir l'eternitat, el perdó etern, la glòria absoluta.
Per part meva, continuaré el meu vol a mitjana altura, fugint de les turbulències però sense poder veure cap paisatge interessant. Així almenys arribarem a la propera escala.
Salut!
Frank Bayer ha dit…
Yo soy tu madre..eh...eh.. (llegir com en Nuñez)!! Joan, has fet un bon comentari de mística!!!! Ara, si voles a mitja altura, comte amb els voltors que encara et fotràs un mastegot...jeje!! Bon any trempat!!!
txeiks ha dit…
Els místics, mentre viuen en la foscor, reflecteixen amb tota la seva majestuositat la llum de Déu, just com fa la lluna, que generosament ens regala la llum de que li ve del sol.

Entrades populars