Reformular-se per Nadal

A mi m'encanta el Nadal. Ho sento per tots aquells que espereu aquestes dates per poder desbarrar de la hipocresia consumista i us quedeu amb aquella visió que a vosaltres us interessa per poder seguir caminant pel carrer amb el cap ajupit i vençut per la vida. Certament que la gent gasta molt, com també és cert que és de les poques dates a l'any que consumeixen per donar un reconeixement a les persones que durant l'any tenim al costat de forma gratuïta, per tant, si sentim fins l'esgotament la idea de la bogeria de les compres, també és bo intentar desxifrar cap on van dirigides aquestes compres compulsives. Lo cortés no quita lo valiente.
D'altra banda el Nadal em fascina perquè és una època de reformular-se un mateix l'estil de vida. És una parada al camí, a l'establia de Betlem, al costat de l'Infant, per saber si estem anant donant tombs d'un costat a l'altre per arribar a un fita que ni tant sols nosaltres coneixem, o seguim ferms cap a un objectiu que tenim clar però no renunciem a reformular perquè sabem que si ens comportem com una taula de fusta, els dia que ens dobleguem ens trencarem, però si som unes vares de goma, ens podem doblegar sense tenir por de trencar-nos, però sense perdre mai la nostra posició originària. En fi, em fascina el Nadal perquè m'ajuda a ser millor i a tancar deutes amb la gent que m'estima. Si a tu no t'agrada perquè et quedes amb allò superficial, sincerament i sense voler ser agressiu, no saps el que et perds. Bon Nadal Pastanagues!!

Comentaris

Ramon ha dit…
Frank, molt bon Nadal!
Ferran Arizcun ha dit…
Moltíssimes felicitats, Frank, en aquest dia de Nadal. Que el Nen Jesús us doni molta felicitat en el 2010 i a veure si aviat tenim un petit Bayer. Seria maco, oi?

Ferran
Frank Bayer ha dit…
Gràcies trempats!!!! M'han fet molta il.lusió aquests comentaris!!

Ferran, no posis pressió...jeje...
aniol ha dit…
Sep, me'ls podria prendre així els Nadals. Jo de fet acostumo a aprofitar-los per a trobar-me amb la família i "fer balanç" dels que hi som i dels que ja no hi són. Això si estic de bon humor.
Kasal ha dit…
Fugint dels tòpics del consumisme i tal, he de confessar que no m'agrada massa el Nadal. Quan era més jovenet, el Nadal era treballar a la botiga dels pares, que aprofitaven les festes per fer l'agost. Nadal era llargues estones sentat a la taula, aguantant les converses dels grans. Nadal era fred, dies curts i molta roba.
De tota manera, sembla que l'entrada a la vida adulta i la paternitat donen una nova llum a aquestes dates. Ara la il·lusió dels petits i dels avis omple de llum els dies foscos, la companyia de la més maravellosa de les dones (la Mercè) mitiga el fred i la calefacció a gas natural em permet anar per casa com si fos el mes de juliol.
De qualsevol manera, el Nadal s'ha de passar i aquest any serà el millor de la meva vida, amb l'arribada de la petita Foix. Ara ja tinc la parelleta, en Luke i la Leia, espero no torner-me dolent, caure al costat fosc i anar per la vida amb capa i un respirador artificial.
Salut!

Entrades populars