Records d'un cap d'any a París

La parodia de Sartre representada a la fotografia de perfil del blog, és el resultat d'un cap d'any a París escoltant Paolo Conte mentre vèiem nevar a fora la ciutat. París estava nevada perquè volia acollir l'any nou amb escepticisme, com si el futur no anés amb ella, com si visqués en aquell passat modern on era el centre cultural i polític del món eurocèntric.
El Cap d'any del 2005 va ser un dia molt variat, dinar en una habitació d'Antony amb una veïna esquisofrènica que es donava cops de cap a la paret sempre que nosaltres cridàvem a Robespierre, campanades a Notre Dame, un concert en un bar on en prou feines hi cabien trenta persones i on la gent es servia la beguda i deixava els diners a la caixa, un panteó extrany que donava voltes entre cotxe de gamma alta, un metro silenciat pel cansament del'albada nevada, i la caiguda del son mentre algun desconegut recitava amb un francés hispà uns versos maleïts de Baudelaire.
Avui, quatre anys després, torno a la ciutat de la llum per cel.lebrar un cap d'any diferent, segurament Robespierre estarà callat i Baudelaire deixarà pas a una cançó de Thomas Dutronc, però n'estic convençut que la capital de la supèrbia i l'autosuficiència, seguirà amagant el traspàs d'any sota una neu fina que intentarà tapar els defectes dels present per poder viure d'un passat il.lustrat. Bon any 2010 i gràcies per ser una verdura fidel!!

Comentaris

Kasal ha dit…
Jo passaré el cap d'any al menjador de casa, fent confetti amb les lletres pagades de l'hipoteca, bebent el cava del lot de Nadal de la feina i mirant els resums del Zona Zapping i Polònia.
No he viscut mai cap Cap d'any fora de Catalunya i mira que aquest serà el 34 que celebro. Em fas una mica d'enveja, però jo també tindré coses bones a mà.
Que el 2010 que comença d'aqui poques hores sigui profitós, feliç i fecund. Un petonàs a la Maite (no al Maitre, no ens confonguem!) i fins aviat.
Salut!
Frank Bayer ha dit…
I segur que va anar de conya!!!
txeiks ha dit…
Així que era una paròdia de Sartre! Ara ho entenc! Perquè la pinta que fots a la foto de perfil fa dubtar de la teva reputació...
M'ha agradat molt aquest post, sobretot la sèrie d'imatges que es van succeint del cap d'any del 2005, sembla un slideshow literari...

Entrades populars