El mercat del temps

Darrera de la majoria de compres rutinàries realment estem comprant temps, parlem de comoditat però realment volem dir temps. Quan compres quelcom fàcil de cuinar ho fas perquè el ritme diari de vida no et regala estones per poder-te recrear a la cuina, quan demanes que algú et vingui ajudar a casa és perquè no vols passar el teu temps lliure netejant, prefereixes fer aquella activitat vetada durant la setmana per falta de temps, si t'aixeques més aviat del compte o vas a dormir més tard sacrificant hores de son ho fas per poder tenir temps per tu mateix, i així podríem continuar amb moltes més coses que fem durant al dia i van totalment lligades a la necessitat d'estalviar temps per poder tenir una major qualitat de vida.
La pregunta és, no resulta extrany anar de cul per poder tenir temps? És un problema d'organització social? (No dic personal perquè moltes vegades el ritme exterior a tu et porta a seguir el tren, no ho fas perquè vols) És un tema de falta de prioritats? Perdoneu pels que les vostres vacances són irrisories, però al tenir un estiu de vita beata et permet gaudir del més important de tot, la sensació que el temps es desborda i el pots modelar de la manera que creguis convenient. L'experiència d'abundància et fa pensar per què durant els mesos laborals anem tant faltats d'aquest temps que no ens enganyem, ens ajuda a cuidar molt el més important, les relacions personals. Així doncs, mentre no trobem solució al dilema, seguirem comprant temps als grans magatzems que m'han dit que està de rebaixes.

Comentaris

Kasal ha dit…
Algun dia agafa algun avi de poble que passi de la vuitantena i pregunta-li si coneix la pressa. Com més avançats estem, com més ginys tecnològics tenim, com més corren els cotxes, més pressa tenim i menys temps tenim per fer-les. És tot una gran cadena. Quan temps perdem per aconseguir que el que ens permet guanyar temps funcioni? Quates hores fem cua al super, a la botiga de mòbils, al banc o a les diferents guixetes governamentals? Quantes llistes de tasques a fer inclouen comprar tinta per l'impresora, piles pels comandaments, bosses per l'aspirador o recanvis per infinitud d'electrdomèstics? Quan tornis a sortir de casa, amagat en una cantonada i espera a veure si passa algun home gris. Llavors podrem confirmar la conspiració.
Salut!
Frank Bayer ha dit…
Joan, ja falta poc per tenir menys temps...

Entrades populars