Arrupe: Coherència de vida

Cada dia és més fàcil trobar falsos profetes amb la llengua afilada que articulen un discurs plegat dels propòsits que ells mai viuran, i per tant, ens costa molt topar persones conseqüents amb les idees que diuen respectar. Per això és un luxe que tinguem a l’abast de la mà un llibre com el de Miguel Lamet sobre un dels grans personatges del segle XX, el que fou durant vint anys pare general dels jesuïtes, Pedro Arrupe.. El sacerdot basc, metge de professió, primer de la seva promoció de medicina, (el segon fou el Premi Nobel Severo Ochoa), va dedicar la seva vida als més desfavorits practicant un Cristianisme humil i senzill que l’ajudava a acostar-se els altres des del respecte total per les seves creences. La seva aposta per la promoció de la justícia va revolucionar l’ordre religiosa dels jesuïtes i va brindar una nova forma de veure els pobres com a portadors de la llum de Crist. La biografia d’Arrupe és un clar exemple de coherència de vida que ens ajuda a aixecar-nos el matí amb més alegria, i sobretot, amb un xic més de valentia per lluitar pels altres. Per cert, el llibre es diu Arrupe. Testigo del siglo XX, Profeta del XXI.

Comentaris

Anònim ha dit…
Good blog.
Portugal
Frank Bayer ha dit…
Thanks, I've really enjoyed your videos about beers!! I can guess which is your hobbie...

Collons, el que m'ha costat escrirue aquest frase... sort que tinc un diccionari Català-Castellà per després anar al Castellà-Anglès...
Joan ha dit…
va, home!
no siguis tan humil!
Anònim ha dit…
Això sí que és el blog d'un intel·lectual inquiet i compromès...
Txeiks
Frank Bayer ha dit…
Si, molt intel.lectual però a mi el padre Arrupe no em comenta l'article, en canvi la Laura More gairebé es fot a plorar... que bo... Em venen ganes d'escoltar-la perquè el comentari em sembla d'una humilitat que atrau!! Merci Txec!!!

Entrades populars