L'humor adolescent

Avui hem anat d'excursió amb els alumnes de 2n d'ESO per visitar una fàbrica tèxtil amb tota la màquinaria que es conserva, i entendre una mica millora l'impacte de la Revolució Industrial a Catalunya. La qüestió és que el guia, un noi molt trempat, ens ha ensenyat un tipus de tela extranya tot dient "Aquesta tela avui en dia, segur que no la veieu perquè només es fa servir per les sotanes dels capellans". Jo era l'únic professor i els dotze alumnes que hi havia amb mi m'han mirat com esperant una resposta per part meva que semblava evident però no sabia si era necessària. En fi, he acomplert els desitjos dels meus alumnes i he dit "Nosaltres si que les veiem perquè a la nostra escola tenim mossèns". El monitor, amb tota la normalitat del món ha preguntat "Ah! Sou dels Maristes?". Una vegada més tots els alumnes s'han girat per mirar què contestava i he estat molt directe, "No, som una escola de l'Opus Dei". En aquest moment la cara del guia ha canviat de cop, no ho sé, he quedat sorprés com el seu rostre amable s'ha tensat i ha dit "Molt bé, continuem que amb cinc minuts estem". El millor de tot ha estat un alumne meu que s'ha acostat i picant-me amb el colze m'ha dit amb veu baixa "Ha vist Sr.Bayer, el hippie aquest s'ha acollonit!". Just en aquell moment m'ha començat a agafar el riure fluix i no l'he pogut abandonar durant la resta de la visita. L'humor adolescent, us ho ben asseguro, a vegades és d'una sutilesa que molts adults desitjarien tenir per poder lligar millor.

Comentaris

Rafel Fàbrega ha dit…
L'humor adolescent és tot curiós, com la sinceritat dels nens petits.
Josep ha dit…
Doncs Franc que vols que et digui, a mi no em fa massa gràcia. No tant el comentari, sino el fet que l'Opus Dei estigui tant separat de la societat laica. Hi ha un desconeixement i al mateix temps un markèting molt dolent per part de la gent i del Opus respectivament. Fins i tot, dins l'esglèsia, l'Opus està mal vist per altres sectors (que abans tallaven el bacallà) com Jesuites o Claretians. Hi ha tota una lluita de poder, una mena de aureola "maligna", que fa que, pels q no coneixen, l'Opus sigui quelcom de fosc. Per no dir la forta relacio amb la dreta espanyola, no s'ha d'olvidar que al Bell-lloc vivim en una mena d'oasis de l'Opus Dei. Frank, tu que estàs a dins, has de fer markèting constructiu!!
Marc Cassany ha dit…
Frank posa un 10 a aquest tio, s'ho mereix. La gent d'ordre i elegant al poder!
Frank Bayer ha dit…
Josep, pagaria diners per anar a fer una cervesa i parlar-ho una mica tot plegat, el tema certament és complexe...
Marc, aquest noi és d'una capacitat inventiva que em sorprén cada dia més, un crack!!!
Joan ha dit…
Ostres Josep! Els teus comentaris de posts són d'aquells que no s'esperen, però directes i claríssims! Sé que encara he de contestar aquell que em vas fer fa temps: ho faré!
Qui diu màrketing constructiu diu apostolat...
A veure si actualitzes el blog!
Una abraçada
Josep ha dit…
Només intento posar un xic de critica als vostres post. No si val que tothom us feliciti, si no els blogs no serveixen per res! Aixo si, sempre de bon rotllo, sense ofendre. Blogging or dying!
Mons ha dit…
val, ja no et felicitaré més Frank, ara seré MOLT CRITICA. Prepara't! jejejejje
Frank Bayer ha dit…
Josep, t'he enviat un correu contestant abastament el comentari perquè aquí no tenia lloc!! Estic molt d'acord i t'agraeixo que critiquis el contingut perquè només d'aquesta manera arribem a algun lloc, per tant, segueix així que espero amb delit els teus comentaris!!Tranquil que no ofens a ningú, el contrari, motives!! Merci pels comentaris i quan puguis, mira el correu!!!
Frank Bayer ha dit…
Per cert... Montse... tu no cal que critiquis, ja va bé que algú tiri floretes...jejeje

Entrades populars