Tenir autoritat - Ser autoritari

La devallada irrefrenable de la capacitat intel.lectual espanyola ens ha portat a utilitzar paraules sense saber l'arrel d'aquestes o esborrar mots del nostre funcionament diari perquè no sabem buscar el significat en el diccionari. La gran damificada d'aquesta depuració portava a terme per certs sectors de l'esquerra que no han entés que l'home salvatge només existia a les fantasies sexuals de Rousseau, és el concepte d'autoritat. Confonen, o volen confondre tenir autoritat amb ser autoritari, i volen eleminar qualsevol relació jeràrquica entre mestre i alumne que és la base de qualsevol eduació amb garanties perquè barregen jerarquia amb Església i autoritat amb Franquisme.
Anys enrera, aquest país funcionava mitjançant un sistema polític autoritari que baixava a tots els nivells de la societat, totes les decisions que anava de dalt cap a baix s'aplicaven si feia falta per la força i el subjecte afectat seguia el líder com un porc que el porten a degollar. Però, aquest pecat sense redempció ens ha d'apartar la necessitat que els educador tinguin autoritat respecte els educats, que siguin referents morals, que siguin guies, líders, i que sobretot, no imposin aquesta autoritat per la força com passava fa trenta anys sinó per la simple naturalesa de relació jeràrquica entre l'educador i l'educat. La culpa dels pares? Segurament la majoria si, però potser és hora que els professor facin autocrítica i pensin si es comporten de forma adequada per tenir autoritat, una virtut que només et poden donar els altres.
Dit això, quin és el secret d'Obama? Qué és un líder amb autoritat entre els seus i la gent es sent segura. Qui és Joan Saura? Un progre amnèsic que no té autoritat ni per fer creure el seu gos i que necessita ser autoritari per cridar l'ordre als seus. Qui està més a prop d'aquell militar gallec vingut de l'Àfrica amb complexe de nan? Vosaltres mateixos, tenir autoritat - ser autoritari.

Comentaris

Rafel Fàbrega ha dit…
bon post! d'on cullons treus les idees??
Frank Bayer ha dit…
Merci Rafel, aquesta l'he treta del cole, del dia a dia, quan veus la diferència de tracte que tenen els alumnes amb els profes autoritaris i els que tenen autoritat. Només robo les històries dels altres... Ara miraré si has escrit un post al blog del cul de la lleona...

Entrades populars