El New York que jo vull recordar

El millor moment dels viatges es produeix tres mesos després de la tornada, quan la vida ha tornat a la seva realitat diària i no queda espai perquè Broadway apareixi una nit davant teu com si fos un somni bastard d'un conte de Dickens. En aquell moment realitzes l'exercici d'un camell assedegat que necessita remugar al bell mig del desert quan els oasis són falsos i els sons del vent, mediocres ecos d'auxilis a una vida millor: tanques els ulls i veus els gratacels per alimentar el vi trencat de la nostàlgia i l'aspre record d'un ahir millor que desfigura un demà esperançador.
Ara mateix estic en aquest precís instant que New York no té ni un punt de brutícia per poder retrere-li quelcom injust, segurament perquè com tots sabem la memòria és sel.lectiva i t'ajuda a oblidar tot allò que el seu dia et va semblar dolent o et va ferir, però ho prefereixo així, que la passejada nocturna per la cinquena avinguda camí a la botiga d'Apple sigui un cami de felicitat austera, que els moments de pau i serenor pels racons amagats de Central Park segueixin tenint aquest aire bucòlic difícil d'expulsar, i que Harlem segueixi essent això, un barri mític que viu del que va ser mentre va renunciant a l'ahir per poder tenir un demà diferent.
Ja ho he dit, la memòria és sel.lectiva i aquesta imatge és la del New York que jo vull recordar, una ciutat on els dies 7 i 9 de novembre Bruce Springsteen farà dos concerts al temple del Madison Square Garden on tocarà integrament dos discos memorables, el The wild, The innocent, and the E street shuffle, i el The River. Durant aquests dos dies pensaré en la ciutat, i sobretot, recordaré el dia que vaig veure el Madison Square Garden des d'un helicopter i vaig pensar: d'aquí poc Rosalita farà tremolar aquest pavelló.

Comentaris

Joan ha dit…
Coi, Frank, hauriem d'escriure un llibre de viatges, podria ser molt divertit. Bruce és l'antitesi de l'Asterix. Amb el temps no ha perdut aquell regust de somni...
Visca en Tom Waits!!!!!
Visca en Leonard Cohen!!!!!
Visca en Van Morrison!!!!!
Visca en Nick Cave!!!!!
Ves a veure un concert de qualsevol d'aquests (Bruce inclós) i serà com estar al Madison altre cop
Frank Bayer ha dit…
Mai superaré el teu casament a Orient... He comprat el cd de Cohen... buf!!! Brutal!!!!
Kasal ha dit…
Quan parleu de Waits, Cohen, Springstenn i Morrison, em ve al cap Steven Spielberg. Algun dia els agafarà i farà Jurassic Park 4.
Ara permeteu-me que digui la meva. Jo vaig veure en Kurt Cobain i els Smashing Pumpkins al Palau dels Esports, Green Day a Zeleste i Guns'n'Roses a l'Estadi Olímpic. Ja sé que no són tan bons com els que citeu vosaltres, però són la banda sonora de la meva vida.
I no oblidaré mai tampoc els carrers d'Edimburgh on em vaig passejar durant força mesos, sota el sol, la pluja, la neu i el vent. Llavors vaig descobrir Travis, Belle & Sebastian, Placebo i Radiohead. A tots quatre els vaig veure de cop a Benicassim. Llavors també em vaig sentir feliç.
Salut!
Frank Bayer ha dit…
Fantàstic lo de Jurasic Park 4!! He rigut molt!!! Seria una espècia de Gran Geriàtric...
Kasal ha dit…
Ara que ho dius, si els ajuntem a tots i hi afegim Jose Antonio Labordeta, Luís Eduardo Aute, Tomeu Penya i Núria Feliu, podem fer una peli que es digui "Geriatric park", amb tots els avis corrent de pànic davant una interpretació de "Rosor" feta per la feliu o una versió senil del "Plou" d'un Tomeu Penya torrat de pomada i amb els pantalons de cowboy a mitja asta. Terrorífic!
Salut!
Frank Bayer ha dit…
Joan, que incloguis la portaveu de CIU, Núria Feliu vale!! Ara, l'Aute... m'ha fet mal!!! M'acabes de provocar un post en defensa d'Aute!!!jeje!!!

Entrades populars