Venècia abans d'anar a Venècia

La veig com la ciutat que la gent vol que sigui, com l'espai que es va fer a pesar de la història i que avui en dia segueix dempeus gràcies a aquesta mateixa història, i sobretot. la veig com la ciutat que gràcies a quatre petons salats de Casanova, l'han mitificat fins a la sacietat amb un sentimentalisme barat i fals.
Un dia abans d'agafar l'avió tinc la sensació que Venècia és una ciutat preparada, on tot està calculat perquè el turista trobi un gran complex de canals on el romanticisme es perd per la olor a brutícia de l'aigua presa, i les cases nostàlgiques d'aquells anys medievals on controlaven el comerç del Mediterrani, i expandient l'esperit de comerciant burgés per una Europa empresonada pel Feudalisme.
Segurament m'equivoco i després de provocar una inundació a la Plaça de Sant Marc, torno parlant meravelles d'aquesta Venècia que em recorda a Barcelona pel seu esperit de ciutat, per les ganes de crèixer i fer-se un lloc dins el mapa europeu per propis mèrits. Potser si. Però abans de marxar a una ciutat nova sempre intento fer una primera valoració del que em trobaré, imaginar-me com serà tot plegat, més que res, perquè un cop allà em serveix per escriure, per tenir idees, per veure en els rostres dels habitants d'aquella ciutat una herència dels seus avantpassats, la perduració d'una forma de vida que ho porten escrit en el gest, en el caminar. En fi, que ho faig per poder tenir una excusa per escriure. Sóc un lladre.

Comentaris

Joan ha dit…
Ets un malote, eh?? jejeje!
Escolta, de veritat, que la família Bayer Domingo tingui en compte que hi ha gent que no hi hem pogut anar, eh?? Al tanto amb les inundacions!
Iron ha dit…
Io sonno il capone della mafia
Io sonno il figlio della mia mamma
Tu sei un stronzo di merda
E un figlio di Troia in Venezia
Quiero spaghetti!
Veneziaaaaaaa
Y mozzarela!
Veneziaaaaaa
Quiero tirarme
Veneziaaaaa
a Donatella

jjajajajaja la veritat es que no tinc gaire cosa a dir de Venecia a part d'aquesta cançoneta dels hombres G que confesso que m'encanta jajajajaj
Bé, si, una cosa més. De Venècia també puc dir que segons els meus pares vaig ésser concebut allà. O sigui que al loro! perquè si encarregueu una criatura a la República Serenissima di Venezia us pot sortir un gilipolles com jo jajajjajajaj
Que vagi molt bé parelleta!
Frank Bayer ha dit…
Joan, ja t'explicaré!!! Vàrem inundar la Biennal...

Iron, va ser la banda sonora del cap de setmana... més que res per satiritzar el romanticisme de la ciutat!!!
Si haguèssim concebut un nen, probablament sortirà un comerciant de paraules... com tu...

Entrades populars