L'enèssima polèmica Dalí

5 de juny del 1979, Salvador Dalí torna a Portlligat després de rebre el Premi de les Belles Arts Franceses i acabar de lligar una exposició a finals d'any al Pompidou, i s'assabenta que l'ajuntament de Figueres, legitimat per mil firmes de figuerencs, vol canviar el nom de la Plaça Gala i Salvador Dalí per unes declaracions de l'artista el 1974 on defensava les últimes execucions franquistes i la recuperació de la Santa Inquisició.
La reacció popular fou fulminant, tres mil firmes de figuerencs en poques hores per revocar la decisió de l'ajuntament, editorials a La Vanguardia i el Diario de Barcelona acusant l'ajuntament de Figueres d'ignorant per ser incapaç de separar el personatge de l'obra, i atenció, unes declaracions d'Alfonso Guerra, el dòberman de Felipe González, demanant a l'ajuntament que fes marxa enrera i mantingués el nom de Dalí, perquè al cap i a la fi, les declaracions no deixaven de ser unes provocacions amargues de l'artista empordanés en el moment menys indicat.

L'alcalde de Figueres va anar corrent a Portlligat a demanar perdó a l'artista per por que aquest, enfadat per la polèmica s'emportés el seu patrimoni artístic a una altra ciutat i deixés Figueres sense el seu principal reclam turístic, el Museu Dalí, avui en dia visitat per 1.300.000 milions de persones cada anys. Dalí, arrogant, suficient, no va donar importància a la polèmica i va despatxar a l'alcalde de Figueres regalant-li un quadre valorat amb 20 milions de pessetes pel museu. Dalí, segons sembla, li bufava tot plegat, perquè els genis de veritat, estan per sobre de tot. L'endemà feia unes declaracions dient que la seva obra no valia una merda...

Comentaris

Luis Villasante ha dit…
Fran, te veo muy productivo, al fin, estudiar Humanidades no resultó una quimera... por la escuela todo bien?? Están tan nerviosos como los adolescentes de Barcelona?? Te invito a pasar por el blog que he abierto, venga, ánimo!!!
Frank Bayer ha dit…
Luis, veo que sigues con tu cruzada con el catalán... no t'has dignat ni a posar la k de kabrón al meu nom... per l'escola perfecte, si fos el contrari tampoc et contestaria aquí, a finals de mes vindré per bcn, ja et diré alguna cosa, a veure si ens podem veure una estona!!
Per cert, ja saps que Humanitats no és cap quimera, et permet parlar d'un colló de llibres que mai has llegit ni tant sols has tingut a les mans... Paso pel teu blog, a veure què tal!!!

Merci pel comentari!!

Salut

PD: Si veig que et curres el blog encara et posaré a altres verdures, perdón, si te lo curras en el blog te pongo en otras lechugas...

Entrades populars