L'escepticisme de Pepe Carvalho

Quan has acabat de llegir algunes de les sagues de Pepe Carvalho i sents com floreix dins teu la rosa picada de l'escepticisme, tens un dels símbols més clars que comences estar preparat per poder treure la llum els assassinats més tèrbols on s'hi barregen camells del barri xino amb consumidors de gamma alta.
Generalmet quan vegis un vas amb Johnny Walker el beuràs d'un glop i el deixaràs impertèrrit a sobre la barra abans de fer una breu mueca amb la mandíbula i deixar anar algun improperi contra el testimoni fals que et farà allargar la investigació una setmana. El teu costat s'hi assentarà una dona maltractada per la vida que busca en la companyia de la teva gabardina, un consol que li negaràs amb dos copets a l'espatlla mentre xiuxiueixes una petita disculpa al agafar l'equilibri i dirigir-te a la porta de sortida del bar per preparar-te unes gambes delicioses abans d'anar a dormir amb la mirada posada als ulls del cadàver tombat a un solar d'Avinguda Tibidabo.
Generalment la teva visió d'aquest país on es parla de democràcia, llibertat d'expressió, individualitat, t'importarà bastant poc, saps que la realitat dels homocides no té res a veure amb tot això, per tant, quan se t'acosti algun polític amb aquest discurs faràs una mirada escèptica, el mateix esguard que tindràs quan rebis un discurs d'ètica barata retreient els teus mitjans per arribar al fi de la qüestió, l'assassí, que no busques per fe un bé a la societat sinó per simple egolatria. Aquest dia seràs Pepe Carvalho i l'escepticisme de la novel.la negra montalbaniana haurà triomfat dins teu.
PD: Per cert, Per molt anys Oriol!!! No té res a veure l'article amb tu, senzillament tenia ganes de felicitar-te pel blog!!!

Comentaris

joriolbc@gmail.com ha dit…
Moltes gràcies Francesc. Saps de sobres que sóc un gran fan del teu blog, el miro cada dia. Són dos minuts que desconecto i m'ajuda molt a reflexionar. Moltes gràcies per enrecordar-te de mi i també et felicito pel teu blog.
Frank Bayer ha dit…
Com que sé que cada matí passes pel blog, volia fer-te un regalet de bon dia!!!

Et truco a la tarda trempat!!!

Entrades populars