L'Alqueria: La riquesa de la singularitat

Entres per la porta i tens ganes de saludar efusivament en Joan i la Marola perquè de seguida et sents com a casa, segurament perquè l'Alqueria és un d'aquells restaurants que té el més important per fer disfrutar un bon sibarita, quelcom difícil de definir però que es palpa en l'ambient, en les pedres rústiques que envolten les sales: un bocí d'essència familiar que et fa asseure a la cadira amb la comoditat del que està a casa seva i no ha de demanar permís per poder agafar el pa amb els dits.
Després hi ha el que vertaderament ens interessa, el menjar, l'arrós, la fideuà, el rissotto, els bunyols de bacallà... Uns productes tractats de manera única i que ens ajuden a entendre que la cuina perfecte és aquella que fa meravelles amb els productes més bàsics. L'encert de l'Alqueria, des del primer dia, fou trobar el toc diferencial respecte els altres restaurants, la recerca d'un punt diferencial que l'ha portat a trobar un lloc privilegiat a les ments dels bons degustadors que saben que l'arrós perfecte sempre té nom d'una casa de pagès valencina. Creieu-me, és un dels pocs restaurants de Girona que destaca per la riquesa de la seva singularitat, i no per ser una còpia de la còpia.
En fi, amics horteres de la pastanaga verda, us recomano que us deixeu perdre pel carrer Ginesta número 8, just al costat de la Plaça Catalunya, i dineu un bon arrós. Ja veureu com la vida, després de perdre's per la sensualitat dels sabors valencians, té un color molt més relaxat del que ens pensàvem.

Comentaris

Entrades populars