Polítics de partit

És un Alfonso Guerra barat, el gos d'un partit que ha anat pujant llocs amb els colzes oberts i la llengua afilada, carregant-se tots aquells que li podien fer ombra o senzillament deixaven a l'aire totes les seves mancances. Aquest personatge és el nou líder d'ERC, una persona inflada de la bona vida però sobretot d'ego, de necessitat de saber que és l'heroi polític que necessita una Catalunya que el dia de demà l'idolatrarà amb una estàtua seva gegant que estarà al bell mig de la Plaça Catalunya de Barcelona, rebatejada Plaça del Màrtir Joan Puigcercós, un monument grandiloqüent on els partidaris de la seva secta política hi aniran a dipositar rams de flors marcides mentres els gossos més valents s'hi pixaran sense saber que estan als peus d'aquell que va fer un genocidi dins el seu partit per poder alliberar la seva Catalunya, la que ell creu que es pot alliberar, del enemic espanyol.
De totes maneres, per disculpar Joan Puigcercós, s'ha de dir que ell és només el representant d'un grup de personatges que han anat prenent llocs de poder dintre el país per uns simples mèrits interns de partit, o sigui, són persones que gràcies al saber-se moure dins el partit han aconseguit dirigir aspectes importants d'un país que només recorda que és tal quan ha de fer algua cerimònia per rememorar el seu passat. Puigcercós és la generació dels Zaragoza, Herrera, Sánchez-Camacho... personatges que han accedit a càrrecs importants per haver estat fidel al partit, no per haver tingut un currículum brillant en els diferents àmbits públics o privats on poguessin desenvolupar les seves especialitats. Això és el que tenim, i qui no li agradi, ja ho sabeu, al costat de la tomba de Machado sempre hi haurà espai per l'exiliat anònim.

Comentaris

Kasal ha dit…
I espera't que la cosa va a pitjor. Els partits polítics s'han convertit en petites empreses on es dóna feina a una sèrie de militants devots que fan el que sigui per arribar a tocar poder, aconseguir un càrrec públic, tenir cotxe oficial i dietes pagades. Jo vaig ser militant d'ERC durant molts anys i et puc garantir que Puigcercós no és tan dur com el pinten i que ha hagut de plantar cara a una llarga tongada de vividors que volien fer d'ERC una manera de viure. Ell tampoc és cap sant i també li agrada manar, però crec que té un punt d'honestedat que queda amagada darrera el seu posat xulesc i prepotent. Però això no és res més que el cas invers de Carod-Rovira, conegut dins el partit com "el tanc de peluix", perquè carregava contra tot però ho feia de manera que semblava benèvola i tot. En Puigcercós és el contrari, és una hellokitty de ferro, dur per fora i tou per dins. Només espero que passi el que passi ho faci bé i, en el cas que ens portés pel camí de la independència, no em faria res que li fessim una estatua, tot i que la posaria a Ripoll i no a Barcelona.
Salut!
Frank Bayer ha dit…
Joan, gràcies per la puntualització perquè segurament tu en saps molt més que jo, jo només he estat a les llistes d'Escons Insubmisos-Alternativa pels Demòcrates Descontents... per tant, t'haig de donar la raó amb el que dius perquè tens molt més coneixement de causa!!!

Entrades populars