Un sutil poeta normand

En front dels bàrbars futbolístics de l'escola gatussiana, trobar personatges trets d'una carrossa reial com és Zlatan Ibrahimovic és un luxe per aquell que intenta veure el futbol com una forma d'art, com un espai poètic on la èpica i la lírica es van repartint els torns d'acció per regalar al públic un xic de plaer estètic. Zlatan té el posat de poeta normand, de ser un servent de Hamlet amb el rostre desengelat de l'Alfred de Batman, que busca en la precisió de la mirada, poder tenir el mot correcte per poder sorprendre sutilment aquells que l'envolten.
En el terreny de joc és un mou com un barallí de l'escola moldava, amb netedat, sense fer un gest de més, amb elegància, buscant en cada moviment un gest de alienació de la seva musa que el disfruta des de la graderia. A més, a l'hora de tancar la poesia ho pot fer de dues maneres: amb la brutalitat dels guerrers de les seves terres, sense deixar presoners, fent de la mort un acte heroic dels caiguts a la batalla, o amb la precisió i sutilitat del guerrer entrenat per matar sense perdre energia, simplement removent la daga una vegada aquesta està incrusta en un òrgan vital d'un adversari que treient sang per la boca és a temps de donar les gràcies per haver caigut a mans d'un cavaller de tall garcilasiana capaç de dominar el mateix temps, l'art de la guerra i el de la poesia. Per això val la pena anar al Camp Nou, perquè Zlatan brinda a cada partit una petita lliçó de com escriure romanços amb versos lliures i rima blanca i no morir en l'intent.

Comentaris

Kasal ha dit…
Io sonno molto contento por este articolo!! Quanta rao tens. I si a la representació barcelonista li afegeixes un virtuós de la pilota argentí, una bèstia peluda del Pallars, un brasiler hiperactiu, un francès elegant i un entrenador brillant, tens a les teves mans una peça de tipus wagnerià: una obra d'art total. Per alguna cosa diuen que el "palco" del Camp Nou sembla el del Liceu. Per apreciar l'art, algunes vegades cal estar en silenci.
Salut!!
Ignasi ha dit…
Frank tu sí que ets un artista!
felices vigilies!!!1abraçada
PD: vaja avui jo també parlo "d'art"...
Toni Cassany ha dit…
Zlatan brinda a cada partit una petita lliçó de com escriure romanços amb versos lliures i rima blanca i no morir en l'intent.
Me quedat acollonit, Frank. Si fos periodista et comprava la frase!!!!
Anònim ha dit…
escric el que vull dir aqui pq al bloc d'en rafel ningu ho miraria...: rafel, fes algun post nou, que el teu bloc esta podrit de fastic amb els polls i el flivit xampu!!! fes algun nou post i una mica mes successivament, que es facil i tens sentit de l'humor!!!!!
Joan ha dit…
desde luegu el que et va enseñar catalá la ba ven cagar.

nota: què coi vol dir sutil...

que bo és en zlatan
Frank Bayer ha dit…
Així m'agrada camaleó!! Encara que trobo que pots disparar amb més mala llet, ara només estava un xic àgria!!!
No entiendo nada, lo único que sé es que hoy el Barca ganó sin Ibrahimovic y sin Messi, y demostró, una vez más, que es el mejor equipo del mundo. El fin de semana a enseñarles lo que es fútbol a los del madrid. Acá en Chile también se vive al máximo ese partido por Pellegrini.
Gracias por tu visita, un saludo.
Frank Bayer ha dit…
Andrés!! Bienvenido!!! Tienes el traductor de español por si te interesa!!! Gracias por la visita!!

Entrades populars