Big Man s'emporta la millor banda de la història

El seu saxo s'ha silenciat per poder donar harmonia a l'eternitat, al món on només hi habiten aquells que varen marxar havent aportat quelcom entre els seus, al cap i a la fi, entre els nostres. Clarence Clemons marxa havent donat una singular personalitat a la banda sonora dels que hem trobat a la música de Bruce Springsteen el ritme per descriure el nostre recorregut vital, la forma de poder trobar-nos amb nosaltres mateixos sense necessitat de pagar diners a un xarlatà amb una llicenciatura poc definida.
Aquest juliol farà tres anys que el vaig veure per última vegada al Camp Nou. Final de gira a Europa. En Bruce no volia parlar de l'últim concert de la E Street Band perquè deia que seguirien tocant fins que la vida els hi donés forces, però la mort recent de càncer de Danny Federici, teclista de la banda, i el deteriorament físic evident del mateix Big Man, feia pensar que seria impossible que tornèssin a fer una gira plegats. S'acabava el concert i estava impacient perquè em pensava que una vegada més, aniria a veure en Bruce i em quedaria amb les ganes d'escoltar el solo de saxo de Clemons al final de l'antològica Thunder Road. Comencen als bisos i en Bruce diu que la cançó que sonarà a continuació estava dedicat a tots aquells que l'esperaven des del principi del concert. Thunder road i el solo de Big Man amb la pell de gallina i el puny enlaire. La veritat, en prou feines es sentia el saxo perquè tothom cantava. Va aixecar els dos braços enlaire. Aquell dia, molta gent va pensar que seria difícil tornar-lo a veure i la ovació va ser memorable. Va ser quan va acabar la cançó que es va sentir el mateix jove de New Jersey que quaranta anys abans el va voler per donar un toc diferent a la seva música cridant: Big Man, Clarence Clemons!
Quan Big Man arribi al cel i li demanin comptes de la seva vida, podrà dir que amb la seva absència s'ha emportat la E Street Band, la millor banda de rock de la història, i aquest llegat, està a l'abast de molt pocs. Fins sempre!

Comentaris

Bartleby ha dit…
Era molt bo tocant el saxo, bonissim. És una llàstima que ens deixi...
Gotham ha dit…
Jo també estava al Camp Nou, i era dels que cantava per sobre del saxo ;)

Un plaer haver-lo escoltat i una pena que hens deixi, la veritat.
Frank Bayer ha dit…
Bartleby!!! Sempre és bo marxar com ell, sabent que deixes alguna cosa per ser recordat!!

Gotham!! Segon comentari d'afinitat musical!! Camp Nou+Bruce Springsteen=Felicitat?

Entrades populars