Barcelona

El seu encant està en el tret diferencial propi d'una ciutat llatina i en el seu culte a la terranalitat plasmat darrera la barreja de colors dels pintors de barri que tenen a la seva paleta, l'essència d'aquests carrers on conviuen l'ara i el per sempre, la finitud de l'experiència i la permanència del record idealitzat, les melodies amb acords de revolta i els versos hedonistes a una realitat insuficient però complaent. Barcelona és diferent a les altres perquè és la més oberta, la que abraça a tothom sense demanar carnets de pertinença a res, i et brinda la cara que tu vols veure per fer-te-la teva i trobar-la a faltar quan estàs a alguna altra ciutat sense mar on els somnis no tinguin rostre i morin abans d'arribar a una platja sense sorra.

Comentaris

Anònim ha dit…
llàstima del tràfic!
Marola ha dit…
Uy Francesc, tu no has vist València... et faries faller Major i tot...!!!
Nico ha dit…
Moltes vegades, quan em pregunten per què he anat a Madrid, si a Barcelona hi ha universitats molt bones dic: "Barcelona és una ciutat preciosa per fora, però podrida per dins. Està molt tancada en sí mateixa".
Em sembla que haurem de parlar d'aquest tema amb calma...
Frank Bayer ha dit…
Marola, he estat a València... ja t'explicaré!!

Anònim, la llàstima del tràfic és si intentes anar a peu, si vas amb cotxe pot arribar a ser divertit...

Nico, no estic gens d'acord amb el que dius. He viscut a Barcelona durant 4 anys, i precisament crec que la imatge que tinc és el revés, m'agradava més cada dia que hi passava!! Això que està tancada en si mateixa és aplicable a qualsevol ciutat centroeuropea com pot ser París, on la supèrbia de la gent dóna un toc d'autosuficiència ple de supèrbia. Però Barcelona? És una ciutat llatina comparable a Roma, oberta al foraster amb una forta moguda cultural que la fa diferent. No ho sé, Madrid es va fer gràcies a la història, Barcelona s'ha fet a pesar de la història, i això per mi, la fa diferent!! Ja en parlarem un dia amb temps!! Una abraçada!!

Entrades populars