Com es va escriure El Quijote?

Aquest any acadèmic m'he aficionat a posar al inici de les redaccion dels exàmens de castellà, la primera frase d'un llibre conegut com a punt de partida perquè ells continuin la seva creació. Primer fou el "Yo no soy malo.." de Pascual Duarte i els resultats foren satisfactoris, després fou "Cuando despertó el dinosaurio todavía estaba allí..." de Monterroso i la veritat, molt original, l'últim trimestral he escrit "En un lugar de la Mancha de cuyo nombre no quiero acordarme.." i em vaig trobar amb un relat fantàstic amb quan a plantejament.
La redacció començava explicant que l'alumne amb qüestió és trobava en un examen de castellà fent una redacció amb l'inici d'una frase fruït de la invenció del professor que era, "En un lugar de la Mancha de cuyo nombre no quiero acordarme...", i que es veia incapaç d'enllaçar una frase amb sentit per poder continuar el relat, provocant-li un estat nerviós que va augmentar el veure com el seu amic Miguel s'aixecava a buscar fulls per poder continuar una redacció que segurament havia superat les 250 paraules reglamentàries. La qlüestió és que ell explicava com va deixar l'examen en blanc desesperat per no haver pogut enllaçar una simple oració, mentre en Miguel es quedava sol a la classe acabant d'escriure. L'endemà, durant la correcció, el professor els va dir que volia llegir un fragment de l'àmplíssima redacció que havia fet el seu company Miguel de Cervantes que es titulava El Quijote.
En fi, fa un parell de dies em queixava d'haver de corretgir, però quan et trobes amb una redacció com aquesta la rellegeixes dues vegades per poder exercicir de lector d'un teu alumne que ha donat una lliçó d'imaginació. Gràcies.

Comentaris

aniol ha dit…
No sé ben bé quantes cares de fulls en blanc ocuparien 250 paraules escrites amb la "meva lletra". Però vaja, m'has fet recordar com a 1r de BAT la professora de Filosofia ens va fer escriure un text partint d'una sol "Perquè", ras i curt. No vegis com va córrer la meva imaginació... jejeje Sí, en vaig treure bona nota d'aquella redacció.
Frank Bayer ha dit…
Aniol, doncs aquest alumne hagués tret un 10 si no hagué estat per faltes d'ortografia... ja ho sé, quan una redacció és tant bona fa ràbia que et baixin punts per faltes... M'has donat una idea amb això de la filosofia!! Merci!!! Ens veiem per l'hort de les pastanagues!!!! Salut!!!
Oriol Roger Creus ha dit…
L'autor ha eliminat aquest comentari.

Entrades populars