Els vampirs de la intimitat

El millor que té la nit és que converteix tots els vidres en miralls indiscrets des d'on pots espiar amb nocturnitat i alevosia tota la gent que passa pel carrer. Des d'una posició privilegiada pots veure mostres d'amor, de desamor, d'amistat, d'odi, d'imprudènica, d'alegria, de desesperació, de rutina, de novetat... Per això els voyeurs aprofitem el dubte de la foscor per sortir el carrer vestits amb una gabardina negra, una boina fosca i unes ulleres gruixudes de miop a l'estil sartrià i espiem totes aquelles vides que mai viurem.
La nit per nosaltres és l'espai per trobar un reflexe desdibuixat de les intimitats que durant el dia queden amagades per robes formals i diàlegs de coffee business. Només així podem conèixer les persones, i el més important, només des de l'anonimat de l'espia amateur pots robar uns segons d'intimitat a la dona que estimes en secret des de la teva adolescència i que un bon dia va decidir construir la seva vida amb el teu millor amic.
Vivim durant la nit i ens amaguem durant el dia. Només entenem el llenguatge de la foscor per pura necessitat, la claror ens mostra com som, i això, sempre ens ha fet por. A la meva petita i claustrofòbica ciutat ens diuen de forma despectiva els vampirs de la intimitat, i sincerament, a mi m'agrada.

Comentaris

Entrades populars