Com recuperar l'autoritat davant d'un fill? (I)

El dilema de molts pares i professors és la pérdua paulatina d'autoritat respecte als seus fills i alumnes. Perfecte. Un apunt només referent a l'autoritat, creus que la recuperaràs cridant i amb càstigs? No, agafant aquest camí aconseguiràs segurament, un bon resultat a curt plaç, que si no va acompanyat d'un canvi personal, serà la decisió que t'acabarà fent perdre el fill o l'alumne. El càstig té fruït si la persona que l'imparteix té autoritat, si no, acaba siguent inútil i contrapruduent, ara, i repteixo perquè vull ser redundant, si la correcció ve d'una persona amb autoritat, el que en pot treure un adolescent és molt més enriquidor del que podeu pensar.
Com tenir autoritat? Primer estima i sigues conseqüen amb el verb estimar, dedicar temps, no siguis un jutge que només dóna classes d'ètica de segona mà per parlar de les responsabilitats, del futur, de les notes, i bla, bla, bla... No parlis tant i fes. Saps què li entra a l'examen? Doncs perquè li dius si ha estudiat? No veus que dónes imatge de controlador i no de pare? Sigues el seu pare home. Fes-li costat, ajuda'l. Que noti que, després de la teva muller o el teu marit, és el més important. És que la feina em xucla! Doncs decideix, busca solucions, que per altres coses, segur que les acabes trobant. Saps perquè ho dic, perquè quan estàs a la preceptoria i dius que tot és una merda, que el nen no tira, i al final dius que no el veus en tota la setmana, home, potser el problema el tens tu i no el nano, no creus? Per tant, primer de tot, fes de pare. Que sóc dur? Crec que no estem parlant de política si no d'alguna cosa més important.
En segon lloc, en segon lloc demà que això és massa llarg...

Comentaris

Marola ha dit…
Tens tota la rao, Frank
Frank Bayer ha dit…
Gràcies Marola!! A veure si el de demà també t'agrada... ja em diràs!!!
Anònim Mal Parit ha dit…
Potser no sóc l'idoni per comentar aquest post, però no estic d'acord en una cosa...
''Que noti que, després de la teva muller o el teu marit, és el més important''.

Crec que el grau d'importància d'un fill i de la dona o marit en una família, és el mateix. Fins i tot, m'atraveixo a afirmar que un fill pot arribar a ser més important que el marit o la dona...




Att: Anònim Mal Parit
Frank Bayer ha dit…
Si que ets l'idoni mal parit, jo crec que perquè una família vagi bé, i t'ho dic per experiència, si cuides a la teva parella i l'estimes, tot és més fàcil amb el fill i fas les coses millor, i a la llarga, ell agraeix veure els pares que s'estimen. No vull dir que el fill sigui més important que la dona, com si parles d'una escala de productes, si no que si la relació amb parella va bé, l'educació dels fills és molt fàcil, per tant, primer esforça't per estimar a la teva parella, i veuràs que educar és més fàcil!! D'aquí quinze anys em dius què en penses...jejejeje!!!

Entrades populars