El masoquisme gironí

Ahir, l'enginyer més historiador del nostre país em feia una reflexió brillant sobre l'aclamat pas del Tour de França per Girona. O sigui, nosaltres portem aquí anunciant a bombo i platillo el pas de la prova francesa per la nostra raquítica ciutat, i resulta que Girona és el territori català més atac pels francesos al llarg de la història. No us sembla un xic contradictori? Si aquesta moguda hagués tingut lloc per La Vuelta, s'hagués armat segurament alguna manifestació peluda de quatre maulets analfabets, però com que els que venen a rallar l'asfalt de Girona amb les seves rodes esquifides són els de la ronda francesa, no passa res.
Mireu, els francesos ens han aixecat tres setges, ens han intentant envaïr algunes vegades més, i fins i tot varen agafar el govern de la ciutat després de matar la meitat de la població. D'acord que un cop estaven regentant Girona varen implantar molts avenços, però el preu a pagar foren molts gironins enterrats a fosses comunes de les afores de la ciutat. I ara què? Doncs es passegen pels nostres carrers com si el passat no fos important, com si la sang que varen bessar fossin roses hipòcrites cridant a l'amistat. Per mi, sincerament, es poden posar el Tour de França, en Lance Amstrong, en Leblanc i l'Anna Pagans per on els hi càpiga. Quina merda!! Per no haver-hi, no hi ha hagut ni la teté de la curse, que mira, vulguis o no, sempre dóna una mica de trempera.

Comentaris

Joan ha dit…
Què vols que et digui Frank...AVui en dia encara hem de recordar aquestes guerres?? Crec que si sempres féssim això no deixariem que ningú passés pel nostre país petit.
Encara que no m'agradi el ciclisme, reconec que el Tour és un esdeveniment esportiu de primer ordre, i que per prestigi i publicitat ens ha anat molt bé.
Encara que sigui tabú: econòmicament també ens ha anat de collons. Jo estic al costat d'un hotel de 4 estrelles que sempre està buit, i la nit anterior a la sortida des de Girona l'aparcament estava plè a bessar!
Frank Bayer ha dit…
Joan, et dono totalment la raó!!! Només intentava buscar l'altra cara de la visita francesa a Girona... però tens raó, tot el que sigui agafar coses de fora, em sembla positiu, i si dóna pasta, encara més!!! Vinga padrí!!!

Entrades populars