Fires incompletes

L'asbsència de la olor hivernal està deixant aquestes Fires un xic orfes, com si les baixes temperatures no sabessin que són necessàries per adornar l'ambient de festa amb el que viu inmers la ciutat de Girona durant deu dies. Per això, quan un autòcton arriba a la zona de festa i comença a sentir que l'abric sobre i que fins i tot amb una samarreta de màniga llarga, n'hi hauria prou, enyora aquells guants humits que sostenien un got amb un caricatura d'una mosca, i sobretot el nas vermell que guanyava més tonalitat quan precisament l'objectiu era perdre-la.
El més curiós d'aquests dies és el adonar-se que som una ciutat viva, ens passem tot l'any inmersos en el silenci de la prudència i explotem com a col.lectiu durant aquests dies on la tardor té el dret i el deure d'arrassar amb tota la seva potència. Deixem el seny aparcat sense ticket a la zona blava, i ens en anem de bracet amb la rauxa per poder mostrar a tothom qui ve, que encara que siguem morruts i un xic xovinistes, durant uns dies a l'any també som capaços d'obrir els braços a la gent que ve de fora per veure com una ciutat surt el carrer per celebrar simplement que som.
Per això, perquè volem que les Fires siguin fidedignes, demanen des d'aquí a Zeus que comenci a complir la seva feina i deixi sortir totes les seves amantes desencantades de l'Olimp perquè escampin per Girona el vent fred del desamor, que només per Fires, ens escalfa les nostres ànimes i ens torna un xic més gironins, i sobretot, un xic més humans.

Comentaris

Totalment d'acord en que han de baixar les temperatures... Tu si en saps.
Kasal ha dit…
Les temperatures no se, però l'olor de porro, de cubata barat, de calimotxo preparat a casa i d'adolescent en estat d'èxtasi no han abandonat la festa gironina. Suposo que és l'edat, o potser l'influència de la feina que faig, però ahir a barraques em sentia malament, fora de lloc, com diria el mestre Sabina "perdido como un quinto en dia de permiso". El que constato és que la cosa ha degenerat força respecte la meva època juvenil. O potser són els meus prejudicis que s'han fet més grossos. Potser els pets haurien d'haver tocat "Massa jove per fer-me gran". Aviat faré un escrit sobre la meva jubilació del món de la nit. Te'l dec.
Salut!
Maite ha dit…
kasal, estic molt d'acord amb tu i és més, em passa el mateix que tu...aquestes olors que descrius, molt acertadament, hi segueixen sent..i comparteixo aquesta sensació de "sentir-te" fora de lloc..
Una abraçada!!
Maite
txeiks ha dit…
Tinc el cor dividit: si demano a Zeus una gota freda que se'ls hi arronsi de cop aleshores el consum d'alcohol arribarà a les cotes del vodka a Sibèria.
Frank Bayer ha dit…
Ferran, el fred amb tu és quelcom que necessites per naturalesa, no per nostàlgia...jeje...

Nois/ies, però vam disfrutar molt escoltant allò de "I com més et coneixo..."
Ignasi ha dit…
Frank, estava buscant una foto de les barrakes de Gi per fer 4 ratlles al meu blog, hi he trobat la mateixa foto a google!!no sé per què però no pensava que l'haguèssis agafat d'internet...com si no fos lícit, vamos!!jeje
Espero que no et sàpiga greu que et delati en púbic!1abraçada

Entrades populars