Un escrit crític amb la directiva de Rosell (Demano perdó a Mundo Deportivo)

Espero equivocar-me i que sigui una qüestió de feeling, però les primeres sensacions envers la directiva de Sandro Rosell són molt més negatives del que pensava. Primer de tot, tracten a Johan Cruyff com si fos el pare de Dragan Ciric dient que la figura del President d'Honor no estava contemplada als Estatuts del Club. I què? Portes el tema a l'assamblea i ja està, però fins llavors, tractes a Cruyff com es mereix un gran golfista com ell, amb delicadesa i swing. Vosaltres no parlaveu feia vuit anys que el Barça no sabia acomiadar les grans figures de la seva història? Heu continuat amb la història.
En segon lloc, en nom d'aquesta universalitat hippie, comencen a parlar castellà i a fer-se amb presidents que tenen un desamor envers el fet català clar i notori. El Barça és un club català i qui no li agradi que es faci el Numànica. Per això, quan el president del Barça fa una declaració institucional la fa en català, que és la llengua del club. De ben petit, he estat un gran supporter del Liverpool i mai, el president del club se m'ha dirigit en català, al contrari, jo entenc que el Liverpool és un equip anglés i per tant, o accepto la seva identitat o em faig soci del Riudarenes que potser em sentiré més ben representat. La universalitat s'aconsegueix protegint la pròpia identitat. Nosaltres no ens tornàrem lights per vendres més samarretes.
En tercer lloc, no entenc aquesta mania persecutòria en imputar tots els mals a la junta de Laporta. Ara sembla que si el Cesc no ve és perquè la junta anterior va encabronar a l'Arsenal, perquè es clar, som tant ben parits que si en Wénger no estigués empipat segur que el vendria. En Cesc és el capità de l'Arsenal i per això estant tontets. La culpa no la té només en Laporta.
En quart lloc i en relació amb l'anterior, demostren molt poca qualitat humana amb la obsessió de trobar draps bruts amb els que imputar la gent del Laporta. Vosaltres, que dieu que voleu ser la junta de tothom, esteu aconseguint rebotre una part del soci amb les ganes de crear un nou maniqueisme al Camp Nou. Esteu fent el mateix que feien President tant reconeguts com Nuñez o Laporta: els que estan amb mi són del Barça, els que no, intenten desastabilitzar al club en nom meu. Ells varen cometre aquest pecat amb la supèrbia del poder agafada amb els anys, vosaltres al primer mes.
En cinqué lloc, us hauria de donar vergonya la campanya orquestrada des de diaris com el Mundo Deportivo per protegir-vos dels problemes que podríeu tenir. Vàreu dir que renovaríeu el Guardiola per sis anys quan TOTHOM, inclosos vosaltres, sabríeu que seria impossible. El Pep continua una temporada i teniu els nassos de dir que és el mateix però curiosament el diari que ha estat repartint llenya contra el Laporta, té la boca callada. És clar, amb uns altaveus protectors, jo també podria dir que la meva àvia és Mazinger Z i tothom s'ho creuria.
Per últim lloc, i aquest reconec que és molt subjectiu i per tant, podria ser mania meva, contineu amb l'estil superbi i aquesta posició de sobrat que han tingut personatges tant tèrbols com Joan Oliver o el mateix Laporta. Parleu que sembla que vosaltres teniu la veritat i tots els que ha estat fins ara a Can Barça eren imbècils. En fi, el mateix problema del que patia el Laportisme: Supèrbia.
Escric aquest post demanant perdó perquè us hauria de donar cent dies de marge, però molts d'aquests problemes són denunciables perquè no venen donats per la inexperiència sinó que és una qüestió de fons, i per acabar, voldria dir que de l'últim punt el que es salva és Sandro Rosell. Haig de reconèixer, que a diferència dels seus directius doctorats en Harvard (Columbia no perquè hi ha el Sala Martín), és dels pocs que quan parla té una actitud més propera, i la veritat, em pot arribar a captivar, llàstima que per mi, l'ha vessat amb algun dels punts anteriorment esmentats.
PD: No val dir "Anem contra el Laporta perquè ell anava contra nosaltres". Encara que fos veritat, i segurament ho és, la gent actua per convicció i no per comparació, si feu perquè els altres fan, llavors no mereixeu estar a la Junta Directiva del F.C.Barcelona.

Comentaris

M'estimo més no opinar sobre assumptes relacionats amb el Barça perquè podria dir bestieses i no vull que ningú s'ofengui...
Frank Bayer ha dit…
Ben fet Ferran!! Si escrius, saps que vindrà el cabrit de l'Arxer contestant...
albertpenella ha dit…
Ah!!! Quin cop de realitat.

Entrades populars