Persona

Immigrant, aquest és immigrant, una patera amb trenta immigrants ha arribat a les costes canàries, els immigrants s'han d'integrar, dóna gust sentir un immigrant parlar català, pobres immigrants, tants kilòmetres per trobar les cendres humides del somni europeu, no entenc perquè els immigrants reben cartilles de suport quan hi ha gent d'aquí que es fot de gana, abans donar feina a persones d'aquí que a immigrants, trobo bé que els immigrants vesteixin com ells vulguin, els immigrants enriqueixen la nostra societat, a sobre que venen aquí per la cara després fan ghettos... Ostres, si fem l'exercici de canviar el mot immigrant per la paraula persona ho veurem tot molt diferent. Proveu-ho, tranquils, és gratis.

Comentaris

Marc Cassany ha dit…
Ets un hipòcrita i ho saps!

Ara en serio, molt d'acord amb lo de persones. Persones ho som tots penso. Persones humanes ja tinc el meus dubtes...
Rafel Fàbrega ha dit…
marc, no ho diràs per uns quants que jo penso? jajaja

frank, a mi també m'agradaria poder dir amb tanta facilitat això, però de vegades costa, i em fa mal dir-ho. saps que no sóc racista (menys quan parlo d'en XXXXX), però aquest tema em toca molt la fibra a mi...és un tema molt delicat
Frank Bayer ha dit…
Hipòcrita!!Jeje!! Una cosa és la broma i l'altra el que penso seriosment!Crec que hem de tractar les persones com persones, i perquè no, aplicar la caritat cristiana, quan ho estiguent fent a un d'ells, m'ho esteu fent a mi.. No ho sé, quan veus les seves vides de prop, i veus gent analfabeta i desorientada, doncs la veritat, trobes normal que no tinguin forces per aprendre català i "integrar-se" des d'un punt de vista cultural. No vull semblar que generalitzo i dono la idea de la puresa de l'home salvatge, n'hi ha que s'equivoquen i molt, però no perquè siguin d'un lloc determinat sinó perquè són persones. No mirem tots els bascos malament perquè una minoria(amb el suport de 100.000 habitants) es dediqui a l'assassinat sel.lectiu. Si només el 40% de les persones que han vingut d'altres països fossin lladres, aquí no quedaria ni la Mare de Déu de Bell-lloc... En fi, Rafel, un tema de conversa pel dilluns després del futbito... Marc, quan parlava d'immigrants no incolia els killakos que van mostran la seva impotència sexual amb la fresa del seu cotxe, aquests els incloc en el teu dubte de humà...jeje... Merci trempat!!!

Salut,

Frank
Anònim ha dit…
Em recorda una poesia d'en Miguel d'Ors....
Anònim ha dit…
Bona pensada! Jo ja havia introduit (al famós post de l'homomoni) que anomenar-nos “persones”, des del punt de vista jurídic, ens evita discriminacions sexistes, racials, etc. Ara tu has fet un pas més. Però el que no entenc és aquest dubte de'n Marc (suposo que ho ha dit de conya) sobre si a part de persones són persones humanes. Que vol dir? Que són àngels? M'explico:
Des del punt de vista filosòfic un humà és un animal racional, una persona és un ésser conscient de si mateix i amb identitat pròpia. Hi poden haver humans que no són persones com per exemple el Neandertal o l'home de les cavernes (jo no he sentit mai parlar de persona de les cavernes). I també hi poden haver persones que no són humanes com per exemple Déu Pare, l'Esperit Sant, els àngels...
Si algú volgués fer un comentari racista hauria de dubtar més aviat de personalitat, no pas de la humanitat. Per exemple, durant la conquesta d'Amèrica es va plantejar així, no dubtaven que els indis eren humans però si de que fossin persones, de que tinguessin un ànima per així dir-ho. A la pel.licula “La Misión” de'n Robert de Niro i en Jeremy Irons aquest debat surt reflexat. La peli val molt la pena!
Suposo que amb això de persones humanes per on volia tirar és pel tema “civilització”, si són civilitzats o no això ja és un altre qüestió, n'hi hauràn que si i d'altres que no. De totes maneres hem de tenir paciència i ensenyar-los, no ha de ser fàcil assimilar coses que a nosaltres ens són naturals però que són fruit de 5000 anys de civilització greco-romana-judeo-cristiana-europea.
Com sempre el més fàcil és posar-se a la seva pell, imaginem-nos que d'aquí uns anys aquí no tinguessim futur i haguessim d'emigrar a la Xina, suposo que ens costaria força digerir de cop llengua, cultura, tradicions...
El problema són els que no tenen cap mena d'interès per ésser cívics, n'hi han de fora i n'hi han d'aquí, per a tots ells hi han les lleis perquè les compleixin per les bones, i la policia i les sancions perquè les compleixin a la força. No podem ser tolerants amb els qui es salten la norma, amb els qui delinqueixen; ja siguin catalans, espanyols o de qualsevol racó del món.
Marc Cassany ha dit…
Ei Leonardo DiCaprio! Dues coses: quan dic que no sé si totes són humanes no em refereixo només als immigrants, també als autòctons, a les persones en general. Respecte el que dius de personalitat i humanitat res a dir, es nota que domines el tema.
Frank Bayer ha dit…
Iron!! Transcric un fragment teu que resumeix la discussió "No podem ser tolerants amb els qui es salten la norma, amb els qui delinqueixen; ja siguin catalans, espanyols o de qualsevol racó del món." Crec que resumeix molt bé.

Txema, Miguel d'Ors és parent d'Eugeni d'Ors?? N'he sentit a parlar però no he llegit res seu!!

Entrades populars