Econòmicament, és beneficiós tenir fumadors

No donaré xifres perquè no les recordo ni les sé, però l'altra dia la conselleria de Salut donava un número brutal de milions d'euros gastats anualment en el marc de la sanitat pública per les malalties causades pel tabac. Fariseisme. Anàs i Caifàs tenien més dignitat. Podrien dir aquesta mateix conselleria, o que li preguntin ràpid en Castells abans que agafis les coses i marxi, quants diners rep cada any l'Estat gràcies el tabac? No en tinc ni idea, però si l'argument és purament econòmic, segurament el benefici net una vegada hem pagat les malalties surt bastant elevat, i fins i tot, surt a compte tenir xemeneies donant voltes pel carrer perquè en temps de crisis ens serveix per cobrir llocs de treballs i rebre una bona picassada de diners per tapar forats. Aquest pecat de la conselleria és una falta de tipus rosellaniana, o sigui, dono només una part de la veritat per poder sortir com un salvador a la llum pública.
Per desgràcia, els diners no són un argument a l'hora de parlar dels drames que acaba provocant el tabac a l'hora de destrossar famílies, perquè si amb diners es pogués solucionar doncs endavant, que per això hi són, però si parlem de diners, fem-ho bé i donem les dades despullades, a veure qui, abans de dormir, necessita fumar-se un cigarro a la llum de la lluna per oblidar la mentida.

Comentaris

Nico ha dit…
Tingues en compte que hi ha gent que s'hi guanya la vida, amb el tabac...
Per ells és clarament benenficiós tenir fumadors, econòmicament parlant.
Iron ha dit…
Si l'estat s'adonés de quan beneficiós li resulta que la gent fumi deixaria de fer campanyes antitabac i de prohibir-lo a bars i llocs públics. M'explico: una de les conseqüències de que la majoria de la població no fos fumadora seria l'allargament de l'esperança de vida. Però també és un fet que la gent de 80 anys que no hagi fumat acabarà patint alguna malaltia coronària o respiratòria de la mateixa manera que els fumadors però amb 20 anys de retard. És a dir, que la seguretat social haurà de sufragar igualment aquestes despeses per malalties cardiorespiratòries tard o d'hora, però a sobre li haurà hagut de pagar una pensió de jubilació durant tots aquests anys, a més de les ajudes a la dependència per cuidar aquestes persones, els medicaments (sabem que la gent gran és la que demana més receptes, només cal veure els centres d'atenció primària). Davant la crisi que pateix l'estat social ara mateix on no es poden garantir les pensions, el millor que podríen fer les administracions sería o ignorar el tabaquisme i reduïr així l'esperança de vida de la població.
Iron ha dit…
jajajaj ara me n'adono que m'ha quedat molt nazi això!! millor no donar-los idees als nostres governants que prou feixistes que són...
Frank Bayer ha dit…
Iron, en una altre vida has estat nazi...ho veig...

Ferran, tu no pots opinar per una qüestió coorporativa amb el tabac...

Nico, hi estic d'acord!! Madrid també ho pensa!!

Entrades populars