Els mots inexistents de Desnica

Recopa d'Europa, 1983. El Madrid juga contra el totpoderós Rijeka, que per cert havia guanyat 2 a 0 a l'anada, i per tant,necessitava una remontada amb la patent de Juanito per aixecar l'eliminatòria. El Rijeka tenia un jugador a les seves files amb el nom de Desnica que feia anar de corcoll la defensa blanca, fins el punt que només el podien parar a patades. En una d'aquestes entrades dels pares de Fernando Hierro, una munió de jugadors del Rijeka van anar a protestar al col.legiat demanant una amonestació per parar el joc violent, l'àrbrite no va dubtar en expulsar a Desnica amb vermella directa al.legant a l'acte uns insults del davanter cap a la seva família. Fins aquí tot normal. El més curiós del cas és que Desnica era sordomut de naixement, i per tant, o es va aparèixer l'Almudena a donar-li els dots de la veu per tres segons, o una vegada més va passar el de sempre, davant les dificultats juguen amb dotze. El Madrid va passar l'eliminatòria jugant contra deu.
Explico aquest cas perquè quan veig que des de la capital del país veí és parla de "decretazo", "villarato", etc... s'em posen els péls de punta només de pensar que el ladrón cree que todos son de su condición, i es que quan després de tants anys de dimissió de la justícia per decantar-se del teu costat, quan hi ha vertadera imparcialitat, et sembla que el món s'ha tornat boig i tot és injust. Definitivament, el Madrid és l'aristocracia vinguda a menys, la decadència de l'Antic Règim, guanyen amb èpica perquè no ho saben fer amb el.legància, encara que com molt saben els grans guerrers medievals, l'èpica un dia s'acaba i ja només queda la decadència.
PD: Bona diada de Sant Jordi. Recomano Anatomia de un instante de Javier Cercas.

Comentaris

Iron2 ha dit…
Apreciat amic, veig amb mesurada curiositat que eix del teu pensament una desaforada conducta dogmàtica cap als temes relacionats amb el color blanc.
Ja fa temps que teòlegs de reconegut prestigi han perdut, com tu, el temps en aficions més mundanes i l'esport rei és el paradigme d'aquestes.
Espero no vegis en aquestes paraules un intent de crítica destructiva cap al teu relat, ja que res més lluny de la meua intenció. Ans al contrari penso que l'entesa i el respecte han de fer que lliurepensadors, liberals, sordmuts parlants, comunistes moderats i arbitres de blanc, convergeixin en un pensament comú.
Aquest pensament no pot ser altre que el de pensar que el Barça ho guanyarà tot, per imperatiu categòric.

Em despedeixo de tu reconeixentme gran admirador de qui amb la seva retòrica et fot canya!
Frank Bayer ha dit…
Cria cuervos y te sacarán los ojos...jeje... Iron, estàs creant escola!!!
Toni Cassany ha dit…
Trobo genial aquest post nostàlgic de quan, temps era temps, el Madrid arrassava als despatxos. Però no et sents vell, Frank?
En fi, jo esperarñe a desfermar l'eufòria algunes jornades més.
Iron2, qui collons ets tu?
Frank Bayer ha dit…
Toni, no intentis tirar-me les teves misèries a sobre...jeje... jo, durant aquest fet encara havia de nèixer!! O més ben dit, era un fetus!!!! O sigui, no em sento gran quan veig això perquè no m'ho sento meu!! Ara, em vaig sentir molt vell quan un alumne em va preguntar "Vosté va veure jugar el Dream Team?", el desgraciat no va saber que acabava de matar l'infant que portava dins...
Iron 2!! Revela't!!! Aixeca't i camina!!!

Entrades populars