La feina de professor

La feina de professor té molts moments difícils perquè encara que és veritat que el nostre període de vacances és envejable, quan treballes no pots estar al 99% perquè segurament estar fallant alguna cosa, els dies de mal de cap, els adolescents es converteixen en canníbals despietats que han escollit fer més fresa per acabar-te de rebentar, repeteixes mil vegades com contestar una pregunta i només t'escolta el que amb una explicació n'hauria tingut prou, tens la pressió de prendre decisions que no afecten a l'índex borsari sinó al personal...
Tot això és més o menys cert, però després de quatre anys disfrutant en el món de la docència he vist que els pros guanyen de carrer el contres: No ens basem en la llei de la oferta i la demanada, no parlem mai de diners, treballem amb persones i per persones, el mateix alumne que mataries un dimarts et dóna una satisfacció el dijous, no tenim competència perquè actuem per conviccions no per necessitat, ens fa el dinar la Sra.Marta, no tenim cap suplement d'economia a la sala d'estar, deixem de donar matèria de l'assignatura, la feina diària, per parlar de temes de moral...
I el més important de tots: els adolescents m'ensenyen cada dia a ser just amb la gent que m'envolta i estimar-los pels seus actes, no per la seva manera de pensar, perquè creieu-me, els adolescents no han estudiat lleis però són uns especialistes en temes de justícia.
Conclusió:
a) M'agrada la feina
b) Sóc hippie
c) No és bo esnifar guix abans d'escriure un article
d) Totes tres són correctes
PD: Amb aquest article no condemno economistes, ni empresaris ni res, simplement dic que nosaltres som afortunats per no haver de fer aquesta feina, perquè el tracte diari amb paràmetres purament econòmics et pot fer canviar la prespectiva del món real.

Comentaris

Mons ha dit…
home... part de raó la tens, però no tota. Jo no treballo en el món educatiu però crec que també "anteposo" els temes morals abans que els economics -encara que no els ensenyi davant un pupitre, els ensenyo amb com faig jo les coses... Pênso que, malgrat un són importants els atres també. El més important en la vida és l'equilibri i és bo saber de tot una mica per poder defensar-se "en aquesta vida.

Conclusió: m'alegro que disfrutis de la teva feina, és el primer pas per sentir-te realitzat i fer-la millor!com diu l'anunci "si tu disfrutes, ells també"
Frank Bayer ha dit…
Montse!!! No m'he explicat bé, tothom anteposa els temes morals!!! Només faltaries!! Però dic que la gent que tot el dia parla de diners i tracta amb diners, ha de fer un esforç per donar el diners la importància que tenen, la justa per viure bé. A mi això no em passa perquè no tracto amb diners, venia a dir això!!! "És bo saber de tot una mica", home... és un altre tema per discutir...
Mons ha dit…
perdona, si t'has explicat bé! pèrò no estic d'acord amb tu, jo no penso "la gent que parla de diners i tracta amb diners ha de fer un esforç per donar el diners la importància que tenen, la justa per viure bé...." discrepo d'aquesta afirmació que has fet...

però si vols ja ho discutirem un dia fent una coke o menjant un "crossant"...jeje, això si, espero que invitis tu!!!
Toni Cassany ha dit…
El comentari sobre el dinar de la senyora Marta en quin sentit està dit, exactament?
Iron ha dit…
Frank, tens tota la raó, però tu parles de la teva experiència i també hi han excepcions. Per exemple un mestre funcionari d'institut que suda dels alumnes, va allà, explica la lliçó i poca cosa més. De totes maneres més val centrar-se en els mestres vocacionals, com tu, als qui admiro, com acabo de dir al blog de'n Joan.
Per cert, a pesar de ser advocat i economista també em considero un hippy hahahah o sigui que no generalitzis :-p
Frank Bayer ha dit…
Iron!!! Merci per considerar-me vocacional, la veritat és que no sé si és vocacional però m'ho passo bé!! No m'he posat amb les professions, ni advocat, ni economista, ni notari, res... sinó el món que envolta aquestes professions. Per exemple, un advocat segurament tindrà un món laboral molt més ple de competència i mal rotllo amb alguns companys que nosaltres, i això fa que t'hagis d'esforçar a no voler trepitjar l'altre perquè la simple inèrcia de l'entorn t'hi porta. Per cert David, mai hagués pensat que series advocat i economista, he quedat gratament sorprés perquè és bo que gent de la teva professió siguin lletraferits!!
Montse, venia a intentar explicar el rotllo que li he fet a en David, però de totes maneres aquesta Setmana Santa hem de fer una Coke i no t'enganyis, pagues tu!!!
Toni,ho deia en el sentit més gastronòmic del tema, purament i literalment gastronòmic!!!
maite ha dit…
ets hippie!!!!
Frank Bayer ha dit…
Diuen que els pols oposats s'atreuen...jeje...

Entrades populars